Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Odası Başkanı Paşa Özkan, ilçede düzenlenen taşımalı eğitim ihalelerinin esnafın istediği gibi geçmediğini ifade etti. Taşımalı eğitim ve özel öğretim ihalesine ilişkin açıklamalarda bulunan Özkan, “Taşımalı eğitim ihalesini oda bünyesinde kurulan ALMOS A.Ş. aldı. Özel eğitim ihalesi 7 kısım olarak yapıldı. Bunun 5’ini ALMOS A.Ş. kazandı. Birisini Uysal Taşımacılık, birisini de Ali Yıldırım aldı. İhalelerin esnaflarımıza ve milli eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“İHALELER ESNAFIN İSTEDİĞİ GİBİ OLMADI”

Odanın eski başkanı Doğan Bacak’ın esnafın karşısına başkalarını getirip ihalelere girmelerine öncülük ettiğini dile getiren Özkan, “Bu rekabet sonucu da esnafımız zarar etti. Zaten esnafımızın fiyatı çok düşüktü. İhaleler de esnafımızın istediği gibi olmadı. İhaleye giren bir arkadaşımız 21 araçta 600 bin TL indirim yaparak ihaleyi aldı ve esnafımız büyük bir zarara girdi” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’E FİYAT TEKLİFİ SUNDUK”

Özel servis için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne fiyat teklifi sunduklarını söyleyen Özkan, “Devlet okullarında en kısa mesafe olan 0-3 kilometre arası 695 TL, 180 TL de rehber ücreti talep ettik. Özel okullarda da 0-3 kilometre arası 890 TL ile 180 TL rehber ücreti talep ettik. Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı zamma göre fiyatları kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Özkan, turizm sezonunun iyi gittiğini ve esnafın da para kazandığını söyledi.