Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Kaya ve Soylu’ya yaptığı açıklamada, Alanya’da depremin ilk gününden beri yaptığı yardımlarla ilk sırada olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söyledi. Başkan Erdem, “Gaziantepli biri olarak Alanya’nın bu süreçte göstermiş olduğu kadirşinaslığa müteşekkirim. 40 yıldır Alanya’da yaşayan biri olarak çok gururluyum” dedi.

ALTSO ailesi olarak depremin ilk gününden itibaren yardım kampanyaları düzenlediklerini belirten Erdem, “ALTSO olarak bizde bu süreçte AFAD’ın koordinesinde birlikte yardım kampanyasını başlattık. İlk bir hafta Alanya’dan deprem bölgesine 200 tır yardım gönderildi. İnsanların bir yere yığılmasından dolayı ihtiyaçlara geç cevap verilebiliyordu. Bizde belediye başkanımız ve kaymakam bey ile birlikte istişare ederek ikinci bir yardım istasyonu kurulmasını uygun gördük son 20 gündür de burada bir yardım istasyonu kurduk. Kendi şahsi bütçelerimizden, kısmen odanın bütçesinden, eşimizin dostumuzun yardımıyla birlikte bu istasyonu açtık. Depremzedelerin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz’’ dedi.

“ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN”

Erdem, Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara başsağlığı dilerken, “Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın” diyerek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.