Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ev sahipliğinde gerçekleştirilen davette Alanya heyeti adına konuşan Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, “Öncelikle sizlerle birlikte KKTC’de bulunmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Sayın cumhurbaşkanım, bu yoğun programınızda bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Alanya’da sizi ağırlamıştık, bundan da gurur duyduk, inşallah en kısa zamanda yeniden ağırlamak isteriz. Daha önce sizden bir talebimiz olmuştu Kıbrıs feribotlarının Alanya hattının tekrar başlaması ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na tekrara KKTC’den uçuşların başlaması ile ilgili bunu yinelemek istiyorum. İnşallah sizin desteklerinizle bunları çözüme kavuşturmak isteriz” dedi.

Programda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, “Saygıdeğer gazilerimiz, muhtarlarımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen kıymetli misafirlerimiz, sizleri cumhurbaşkanlığımızda ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Gazilerimize duyduğumuz bu minnet duygusu ile sizleri karşılıyorum. Bu ülkede çok acılar çektik, göçler yaşadık soykırımlardan geçtik, yok oluşun eşiğinden döndük. İşte o 20 Temmuz 1974 Cumartesi sabahı sizlerin buraya gelmesi ve büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek Kıbrıs Barış Harekatıyla KKTC’nin temelleri atılmış oldu. Bu çok önemli bir dönüm noktasıydı. Ya Kıbrıs tümden gidecekti. Ya da şimdiki gibi bir devlet sahibi olacaktık. Çıkartma emrini veren o zamanın başbakanı merhum Bülent Ecevit ve yardımcısı merhum Necmettin Erbakan’a da bir kez daha minnet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü onların talimatlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) belki de tarihinin en başarılı operasyonlarından birini gerçekleştirdi.

Alanya protokolü, TGC GÖKSU Fırkateyni’ni ziyaret etti Alanya protokolü, TGC GÖKSU Fırkateyni’ni ziyaret etti

16 Mart 2023’te yani bundan yaklaşık 2 ay önce Ankara’da katıldığım bir toplantıda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer Türk cumhurbaşkanları ile aynı masada oturmanın gururunu yaşarken aklımda hep sizler vardınız. Sizler o çıkarmayı yapmasaydınız bugün Kıbrıs tümüyle Yunan adası olacaktı. Yarım asırdır kimsenin burada burnu bile kanamamıştır. Siz adaya barışı getirdiniz. Biz burada güven içerisinde yaşıyorsak yegane sebebi o Kıbrıs Türk Barış harekatıdır. 6 Şubat depremi hepimizin yüreğini parçalamıştır. Bizler de Adıyaman’da 35’e yakın sporcu, öğrenci, öğretmen ve diğer vatandaşlarımızı kaybettik. Sevinciniz sevincimizdir, acınız acınızdır. Bu acıyı birlikte yaşadık. Tek Yürek olduk. Zaten tek yürektik. Biz birlikte kader yazdık. Biz büyük Türk milletinin bir parçasıyız. Kıbrıs eski Kıbrıs değildir. Türkiye eski Türkiye değildir. Türkiye’nin iddiaları vardır. Bölgenin en güçlü ülkesidir. Adanın komple Avrupa Birliği’ne alınacağı ve Türkiye’nin buradan çekileceği mizansenlerine onay vermeyeceğimizi her fırsatta söylüyoruz. Biz burada bu devleti güçlendireceğiz. Biz onların oyununa gelmeyeceğiz. Bu anlamda sizin ziyaretlerinizi önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte hem deniz hem havayoluyla buraya bağlantının artması bağlarımızı da güçlendirecek. Bugün Türkiye’den her gün 50’den fazla uçak inip kalkıyor inşallah bu sayı daha da artacak” dedi.