Alanya’nın tarım, turizm ile anılmasının yanı sıra eğitim alanında öncü bir kent olması yolunda atılan adımlar sürüyor. Biri vakıf diğeri devlet olmak üzere iki üniversitesi bulunan ilçede Kestel kampüsü ile yetinilmeyerek planlanan yaklaşık 900 dönümlük Cikcilli yerleşkesi için hafriyat çalışmaları aralıksız sürüyor.  ALKÜ tarafından Orman Bakanlığından yıllık 4 milyon liraya kiralanan 875 dönüm arazide yol açma çalışmalarının yanı sıra binalar içinde hafriyat çalışması sürmekte.

‘ALANYA’YA SON TEKONOLOJİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI YAPILACAK’

Alanya’nın aynı zamanda öğrenci kenti olması amacı ile eğitim yatırımlarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteği ile sürdüren ALKÜ öncelikle Cikcilli Yerleşkesi içerisinde merhume Faika Hacıkadiroğlu’nun hayalini yerine getirmek için hayırsever Hacıkadiroğlu ailesi tarafından yaptırılacak ALKÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı binasının temeli bu ay atılacak. Merkezi Araştırma Laboratuvarı binasında toplam 2.300 m2 kapalı alan ve 3 kat olarak inşa edilecek. Binanda, 800 m2 alana sahip deney hayvanları laboratuvarı ve 1.500 m2 alana sahip su, toprak ve gıda analizi ve bunların numune kabul yerlerinin yanı sıra enstrümental analizi, kozmetoloji, histopatoloji, hücre kültürü, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji, moleküler patoloji, nanobiyoteknoloji, elektron mikroskopi laboratuvarları olmak üzere toplam 25 adet laboratuvar yer alacak.

ALKÜ TIP FAKÜLTESİ İHALEYE ÇIKACAK

Yerleşkede ALKÜ Tıp Fakültesi Eğitim binasının proje çalışmalarında sona yaklaşılırken ihalesi bu yıl içerisinde yapılıp 2024 yılı başında da yapımına başlanılacak. Toplam 14 bin 630 m2 kapalı alan ve 2 blok halinde 6 katlı olarak inşa edilecek ALKÜ Tıp Fakültesi Eğitim binasında, 8 amfi derslik, 9 öğrenci laboratuvarı, 45 adet araştırma laboratuvarı, kütüphane, yemekhane, toplantı odaları ve 92 adet akademik ve idari personel odası ile teknoloji ile donatılan modern bir eğitim yuvası inşa edilecek. Kampüs içi yolların hafriyat çalışmaları tamamlandıktan sonra kampüs altyapısı kapsamında elektrik, su, internet, doğalgaz ve kanalizasyon hatlarını ihtiva edecek olan galeri sistem inşaatının ihalesi yapılacak. Yerleşkede ki teknolojik tüm altyapı galeri sisteminde geçirilerek olası arıza ve yenileme sırasında üst yapının bozulması önlenecek. Öte yandan Spor Tesisleri kapsamında, Atletizm Pisti, Tenis Kortları, Basketbol ve Voleybol sahaları yapılması planlanmakta olup spor sahalarının hafriyat çalışmaları tamamlanmıştır. Bütçe doğrultusunda 2024 yılı içerisinde spor sahaları yapımına başlanılacak. ALKÜ Cikcilli Yerleşkesi içerisinde; Tıp Fakültesi binası, Tıp Fakültesi Hastanesi binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Diş Hekimliği Fakültesi binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi binası, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası, Spor Bilimleri Fakültesi binası, Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu, Spor Tesisleri, Merkezi Derslikler binası, Rektörlük binası, Kongre Merkezi, Kütüphane, Yemekhane, Cami, Amfi Tiyatro, Çarşı binaları ve çeşitli sosyal yaşam alanları yer alacak.

“KALICI ESERLERE İMZA ATMAK İSTİYORUZ”

Alanya Oba’da vatandaş mağdur oldu Alanya Oba’da vatandaş mağdur oldu

ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan, “Cikcilli Yerleşkesinin üniversitemize tahsisi Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun çok büyük gayret ve destekleri ile tamamlanmıştı. Alanya’nın üniversite şehri olması yönünde adımlar hızla sürmekte. Hali hazırda iki üniversitemizde verilen eğitim ile hem şehrin eğitim ve kültürel yapısına katkı hem de ekonomik yapısına katkı sunulmakta. Cikcilli yerleşkemizin de tam manası ile faaliyete geçmesi sayesinde Alanya, artık sadece tarım ve turizmle değil ayrıca üniversite şehri olması özelliği ile de hem yurt içinde hem yurt dışında anılır hale gelecek. Bizler gelip geçiciyiz. Burada önemli olan şehrimizin fatihi Sultan Alaaddin Keykubat’ın şehrine kalıcı eserler bırakabilmektir. Cumhuriyetimizin 100. yılının kutlandığı bu yılda ALKÜ olarak bizler de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna yakışır bilimsel, kültürel ve sosyal çalışmalar gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.