HABER - Yüksel SOYLU

Alanya’nın yakından tanıdığı, emekli ingilizce öğretmeni Fatih Yazan’ın ablası, emekli öğretmen Birsen Yazan Çalışkan, kansere yenik düştü. Arkasında duygu dolu bir vasiyet mektubu bırakan Çalışkan’ın bedenini kadavra olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi’ne bağışladığı öğrenildi. Tam 40 yıl boyunca öğretmenlik yapan Çalışkan’ı öğrencileri cenaze töreninde yalnız bırakmadı. Büyükçekmece belediye başkanı Hasan Akgün başta olmak üzere İstanbul milletvekilleri, ilçe parti başkanları, dernek başkanları ve daha birçok kişi törene katılım gösterdi.

Birsen Çalışkan’ın yazmış olduğu vasiyet mektubu ise şu şekilde:

“Bu mektup okunurken ben aranızda olmayacağım. 26 Ocak 2021 tarihinde öğrendiğim bu hastalıkla iki yıl mücadele ettim. Sonucun iyi olmadığı biliyordum. Hastalığım süresince ilgisini eksik etmeyen aileme özellikle Şerife Türkan ÇALIŞKAN'a, arkadaşlarıma, dostlarıma, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi çalışanlarına, Doç.Dr. Hamdullah Sözen ve ekibine, Mimarsinan Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Velibeyoğlu ve ekibine, Palyatif Bölümü Doktoru Selin Yurdakul'a ve ekibine, Psikolog Elmas Toprak'a, Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak - Halis Çiçekci'ye Yönetim Kuruluna ve üyelerine Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetimi ve üyelerine, Atatürkçü Düşünce Derneği ve üyelerine, Emekli Öğretmenler Derneği'ne Belediye Başkanımız Sayın Dr.Hasan Akgün ve ekibine, özellikle Belediye Başkan yardımcısı Reşit ORAL'a ve sizlere, VEDA törenime katılan tüm dostlarıma TEŞEKKÜR ederim.

ÖĞRENCİLERİME DOYAMADIM

Tam 40 yıl öğretmenlik yaptım, öğretmenliğe ve öğrencilerime doyamadım. Kendimi öğrencilerin ellerine bırakıyorum. Öğrencilerle birlikte olmak istiyorum. Eğitim ve Bilim Adına kendimi İstanbul Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ'NE KADAVRA olarak bağışladım”