Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile Alanya’nın batı mahallelerinin en büyük sıkıntısı, yeni Payallar Devlet Hastanesi ile artık tarihe karışıyor. 3 Mayıs Çarşamba günü saat 18:00’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla Payallar Mahallesi’nde temeli atılacak yeni Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine davette bulunan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Yüksek Mimar Mustafa Toklu, “Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri sonucu batı mahallelerimize kazandıracağımız, bölgemiz için oldukça önemli bir yatırımımız olan 200 yataklı yeni Devlet Hastanemizin temel atma törenini, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla 3 Mayıs Çarşamba günü saat 18:00’de Payallar mahallemizde gerçekleştireceğiz. Bu coşkulu temel atma törenimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

Alanya Kuşyuvası tünelinde kaza: 1 yaralı Alanya Kuşyuvası tünelinde kaza: 1 yaralı

Yeni Devlet Hastanesi hakkında bilgi aktaran Başkan Toklu; “Batı Mahallelerimize kazandıracağımız yeni Devlet Hastanemiz, A2 seviyesinde 200 hasta yatak sayısı, 25 yoğun bakım yatak sayısı, 10 palyatif yatak sayısı ile inşa edilecek olan hastanenin oturma alanı 8.736,49 m², toplam kapalı alanı 60.472,50 m² şeklinde planlandı. Hastane; 7 ameliyathane, 67 poliklinik odası, 5 acil poliklinik odası, endoskopi-bronkoskopi üniteleri, yanık ünitesi, 15 kişilik ayaktan kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı ve diyabet merkezi ile hizmet verecektir”

MÜFTÜOĞLU'DA KATILACAK

Ayrıca yeni devlet hastanesinin temel atma törenine, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Kuddusi Müftüoğlu'da katılım gösterecek. Temel atma töreninde eski hakem AK Parti Antalya Milletvekili adayı Müftüoğlu'nun Alanyalı bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte kurdele kesmesi bekleniyor.