Turizm sezonunun yaklaşması ile birlikte turizmciler kara kara düşünmeye başladı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzedelerin bir çoğu Alanya’daki otellere yerleştirildi. Mart ayının 1’i itibari ile tesisler tadilat ve yenileme çalışmalarına başlamak üzereyken depremin yaşanması ile birlikte tesislerde depremzedeler konaklıyor. Bu konuda yeni turizm sezonunun ne zaman başlayacağı konusunda sorularımızı yanıtlayan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Afetzedelerin tesislerde ne zamana kadar kalacağı henüz belli değil. Bu insanlar kendi uygun koşullarını yaratana kadar devam edecek gibi duruyor” dedi.

Dahaoğlu, “6 Şubat’ta milyonlarca insanın hayatını etkileyen deprem gerçekleşti. Binlerce insan evsiz kaldı ve yaşadıkları şehri terk ederek, Türkiye’deki diğer şehirlere doğru yola çıktılar. Bunların önemli bir kısmı Alanya’daki otellere yerleştiler. Otel sahipleri büyük fedakarlık yaparak, çok sayıda depremzedeyi misafir ediyorlar. Ancak bir yandan da turizm sezonu yaklaşıyor. Otellerimizin küçük bir kısmı 1 Mart itibariyle açılıp, Nevruz tatili için İranlı misafirleri kabul edecekti. Önemli bir kısmı 1 Nisan’da, kalan kısmı da Ramazan ayı sonrasında tesislerini açarak, yoğun talebe yetişmeye çalışacaktı” dedi.

Otelcilerin tesislerini sezona hazırlamak için çalışma yaptığını da ifade eden Dahaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreyi bu yıl kullanamayacaklar. Çünkü tüm otelcilerimiz odalarını kullanıma sundu. İnşaat olan otellerin bile bir kısmı kullanımda. Depremin gerçekleştiği bölgeye dönmüş olan turizm personeli, ailesini de alarak turizm bölgesine yerleşmeye çalışacaktır. Bölgemize gelmiş depremzedeler içerisinde de, işsiz kalan ve turizm personeli olabilecek kişiler değerlendirilebilir. İç pazar turizminde müşterimiz olan birçok kişinin şu anda deprem mağduru olması da ayrıca kaybımızdır. Bizler bu sürecin olabilecek en kısa sürede bitmesi, hayatın normale dönmesi, insanların evlerine ve kendi normallerine dönmesini arzuluyoruz. Umarım yaralar en kısa sürede sarılır, bizler de kaldığımız yerden turizme devam edebiliriz.”