Dünyanın en büyük mülteci kitlesine sahip olan Türkiye’de en az 3 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacının yaşadığını tahmin ediliyor. Toplamda 13 milyonu aştığı iddia edilen kaçak mülteci sayısı ise ülkede gıda-konut fiyatlarının yükselmesine, enflasyon ve ekonomik darboğazla beraber birçok sorunun yaşanmasına sebep oluyor.

Alanya’da sevgilisiyle tartışan turist int*har etti Alanya’da sevgilisiyle tartışan turist int*har etti

VATANDAŞTAN BÜYÜK TEPKİ

Dün Bursa'da bir grup Suriyelinin Türk çocuğunu parasını ve telefonunu gasp etmek için dövdüğü haberleri ise Suriyeli göçmen sorununu yeniden gündeme taşıdı. Alanya’da da bugün semt pazarında çalıştığı iddia edilen Suriyeli bir kadının açıklaması herkesi şaşkına çevirdi. Murat K. isimli bir vatandaşın iletişim kurduğu Suriyeli kadının sohbet esnasında “12 erkek, 4 kız çocuğum var” demesi tepki çekti. Demografik yapının hızla bozulduğuna dikkat çeken vatandaşlar “Sebep olanların Allah b*lasını versin” dediler.

KILIÇDAROĞLU GÖNDERECEK

Konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Ülkemizin itibarını koruyarak, Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi topraklarına geri göndereceğiz. Bu hususu herkesin bilmesini istiyoruz" şeklinde konuşmuştu. Göçmen karşıtı ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan ise seçildiği takdirde hükümetinin Suriyeliler'i “Gerekirse güç kullanarak” ülkelerine göndereceğini kaydetmişti.