Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında üretimi yapılan su ve lif kabağı fideleri vatandaşlara Cuma günü kurulan Pazar Pazarı içerisindeki Eşref Kahvecioğlu Caddesi’nde yer alan Hacet Camii önünde dağıtılacak. Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin işbirliği ile yürütülen “Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi” Cuma günü vatandaşlara bir kez daha dağıtılacak. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hayatımızın birçok yerinde kullanabileceğimiz su ve lif kabağı üretimi ve dağıtım organizasyonlarımız geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edecektir. Fidanlığımızda üretimi yapılan 19 bin su ve lif kabağı fidesi bu yıl içerisinde halkımıza dağıtılacaktır. Tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

SU KABAĞI NEDİR?

Su kabağı kurutulduktan sonra tarih boyunca çeşitli alanlarda kullanılmıştır. İçi çakıl ve tuzlu su ile temizlendiği zaman içme suyunun depolanması için kullanılmış ve hatta sıcak yaz günlerinde suyu soğuk tutma özelliğinden dolayı termos vazifesi görmüştür. Su kabağı yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılmış, şekerlik, vazo, çiçek saksısı kepçe, abajur, aplik, saklama kapları, kalemlik, mutfak gereçleri, büro malzemeleri olarak değerlendirilmektedir.

Muhtar Adayı Çukur’dan yoğun seçim çalışması Muhtar Adayı Çukur’dan yoğun seçim çalışması

LİF KABAPI NEDİR?

Lif kabağı, temel olarak cilt için tercih edilen bir üründür. Öte yandan bulaşıkları yıkamak için de kullanılabilir. Doğal bir ürün olmasından dolayı, cilt bakımında sıklıkla kullanılır. Kabak lifinin en çok bilinen faydası, cildi ölü derilerden arındırmasıdır. Kabak lifi, aynı zamanda yeni hücrelerin gelişmesine de katkıda bulunur. Selülitlerin azalmasına yardımcı olur. Kabak lifi, düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman ciltteki portakal kabuğu görünümünü en aza indirir. Batıklar için etkilidir. Kabak lifi, özellikle geçmek bilmeyen batıklar için en etkili çözümler arasında yer alır. Kan dolaşımını artırır. Böylece varis ve selülit gibi problemlerin önüne geçmeye çalışır. Diğer banyo liflerinden farklı olan kabak lifi, sert yapısı ile ciltteki kiri kolayca arındırır. Eski sivilce izlerini azaltmaya yardımcı olan kabak lifi, ayrıca yeni sivilcelerin oluşumunu da engelleyebilir.