Alanya Belediyesi bünyesinde görev yapan belediye işçisi Kadir Ö. geçtiğimiz yıl çadır kurarken bazı fotoğrafları Avukat Hüsnü S.’ye gönderdiği iddiasıyla Mustafa T.D. tarafından darp edildiğini, darp edildiğini ileri sürdüğü işyeri sahibi Mustafa S.’nin ise tanık olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

"İŞTEN ÇIKARDILAR, ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Tüm Türkiye’de olay olan darp sonrası Alanya Belediye İşçisi Kadir Ö. ifadesinde, “Beni Alanya Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin D. arayarak ‘Kurulan çadırların fotoğrafları bir şahıs tarafından Avukat Hüsnü S.’ye gönderilmiş. Senin olduğun iddia ediliyor. Seni Mustafa T.D. bekliyor, yanına geçiver’ dedi. Ben de bunun üzerine Mustafa T.D. ile buluştum. Bana çadır fotoğraflarını kendisinin gönderip göndermediğimi sordu. Ben de ‘Hayır, ben böyle bir şey yapmadım’ dedim ama inanmadığını söyledi. Daha sonra benim telefonlarımı inceledi. Beni oto ekspertiz dükkanı olan Mustafa S.’nin işyerine götürdü. Burada ben yapmadım dememe rağmen bana ağır hakaretler ederek ‘seninle görüşeceğiz’ dedi. Daha sonra da beni darp etti. Kamera görüntüleri mevcuttur. Beni işten çıkarmayacaklarına dair söz vermişti ancak yüzümdeki ve boynumdaki morluklar geçince beni işten çıkardılar. Bunun üzerine şikayetçi oldum” demişti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Önceki gün görülen son duruşmada ise Kadir Ö.’yü darp ettiği ileri sürülen Mustafa T.D. ile tanık olarak dinlenecek olan iş yeri sahibi Mustafa S. duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti ise verdiği son kararda, bir sonraki duruşmanın 12 Eylül 2023 günü saat 10.15’te yapılmasına, usulüne uygun tebligata rağmen duruşmalara gelmeyen Mustafa T.D. ile Mustafa S.’nin gerekirse zorla getirilmesi için kolluk birimlerine müzekkere yazılmasına karar verdi.