Vicdanları sızlatan olay, 2022 yılının Haziran ayında Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde meydana gelmişti. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda Rus uyruklu S.K., kullandığı 07 AHE 294 plakalı kiralık araçla bir kediyi ezerek kasıtlı olarak öldürmüş ve gözaltına alınarak serbest bırakılmıştı.

Vatandaşın çok büyük tepki gösterdiği olay sonrası Milliyetçi Çalışanlar Derneği Federasyonu, Doğa Çevre ve Hayvan Hakları Komisyonu başkanı Vildan Yazar Ülgenoğlu başta olmak üzere birçok hayvan sever Rus turisti kınayarak protesto etmişlerdi. Daha sonrasında öfkeli hayvan severler “O Rus sınır dışı edilsin, defolup gidin ülkemizden” gibi ifadelere yer vererek serbest bırakılan Rus’un ülkesine gönderilmesini istemişlerdi.

HEM KEDİYİ ÖLDÜR, HEM DAVA AÇ

Kediyi ezerek canına kıyan Rus’un birde üste çıkarak hayvan sever başkan Ülgenoğlu’na dava açtığı öğrenildi. Hayvan severler ise hem suçlu hem güçlü olan kedi katili Rus’a sert tepki gösterdiler. İfade veren Ülgenoğlu, başına gelenleri şu şekilde özetledi: “Geçen yıl Rus uyruklu bir vatandaşın sitedeki kedi besleyen kişilerle tartışıp sonrasında da siteden çıkarken kediyi ezdiği görüntüler vardı. Video tarafıma ulaştığında hayvan hakları savunucusu olarak çok üzülmüş tepkimizi koymuş ve şikayetçi olmuştuk. O Rus hakaret, tehdit, kişisel verileri yaymak, halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik etmek suçlarını öne sürerek benden şikayetçi olmuş. Gittim, ifademi verdim.

“SAYGI DUYACAKSINIZ”

Kimse kusura bakmasın, bu ülkede yaşayacak yabancı uyruklu vatandaşlar insanımıza, hayvanımıza, toprağımıza saygı duyacak. Birçok kez yurtdışına çıkarak oradaki insanlara saygı duymuş biri olarak belirtmek isterim. Konu hayvansa mükerrermiş, tekerrürmüş cezalara razı olur ve daha da güçlü olurum”