Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Özkan Çakal'ı göğsünden vurarak ölümüne sebep olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Ahmet Y. SEGBİS ile katılırken, adli kontrol şartıyla yargılanan İbrahim K. avukatlarıyla hazır bulundu.

SİLAHA KÖPEK Mİ DOKUNDU?

Özkan Çakal'ın ölümü sonucu ‘Kasten Öldürme’ suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan sanık Ahmet Y. SEGBİS'le katıldığı duruşmada şunları söyledi:

“Özkan Çakal benim samimi arkadaşımdı. İbrahim K’nın aracıyla gezmeye çıktık. İbrahim K’nın silahı vardı. Ben de değiştirmek için silah aldım. Bunları denemek için Alanya'nın Gedevet Yaylası’na giderek mermi atarak silahları denedik. Silah atarken video çekildi. Silahlar tutukluk yaptı daha sonra. Benim ve İbrahim'in kız arkadaşlarını bıraktıktan sonra Özkan Çakal'ın yanına gittik. Özkan Çakal sinirliydi. Araçta bulunan boş bira şişesini kırarak aracını çalan Volkan Ş'ye saplayacağını söyledi. Ben de sakin olmasını istedim. Yola çıktık. Yolda Özkan Çakal cep telefonuyla annesini arayarak aracının çalındığını söyledi. ‘Babamla beraber polis karakoluna giderek şikayetçi olun’ dedi. Aracın konsol tarafındaki tam ortada tüfek vardı. Yanında da İbrahim K’nın pitbull cinsi köpeği vardı. Özkan konuşurken silah patladı. Arkada oturan Özkan Çakal’ın göğsünden vurulduğunu gördüm. Müdahale ettim. Köpek dokunmuş olabilir. Özkan benim çocukluk arkadaşımdı” dedi.