Açılış hakkında okuldan verilen bilgide şu ifadeler kullanıldı:

“Çağdaş ve Modern Bilim ve Sanat Yuvası çıtasının sürekli yükselişte olduğu Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nin Bilim Sokağı’nda fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, derslerin 3D gözlükleriyle üç boyutlu işlenebildiği 3 boyutlu salon, ve öğrencilerin her branşta eğitim alabileceği sanal gerçeklik sınıfı yer almaktadır.

Ayrıca Bilim Sokağı’nda öğrencilerimizin tutarak, görerek ve deneyerek inceleyebileceği FKB grubuna ait bilimsel malzemeler de öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Yine sokağımızın bir köşesinde mezun ettiğimiz öğrencilerimizin yıllar sonra okul ziyaretine geldiklerinde kendilerini sanal olarak görebilecekleri Mezunlar Köşesi bulunmaktadır.

Açılışımız saygıdeğer misafirlerimizin katılımı ile gerçekleşti. Okul girişinde bulunan YKS gurur tablomuzu inceledikten sonra teknoloji atölyemiz ve müzik stüdyomuz ziyaret edildi. Açılış sonrasında mezunlar köşemiz incelendi misafirlerimiz 3D ve VR sınıfımızda derse katıldılar. Kapanış ise okulumuzun öğrencileri tarafından hazırlanan 2. Sayısı çıkan İngilizce – Türkçe dergimiz, İngilizce hikaye kitabımız ve okulumuzda üretilen mum ve sabunlarımız takdim edilerek yapıldı.

Açılışımıza katılan başta Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’e, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel’e, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan’a, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Araştırma Hastanesi Müdürü Kağan Sağlam’a, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’na, Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’a ve hayırseverimiz Hüseyin Girenes’e teşekkür ediyoruz.”