Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Yarı Final karşılaşmalarında finalin adı Kocaeli temsilcisi İzmit Belediyespor ile Antalya temsilcisi Alanya Belediyespor oldu. 2-2 ‘lik seri sonucu önceki gün oynanan 5’nci maçta Botaş Gelişim’i mağlup eden İzmit Belediyespor finale adını yazdıran ilk ekip olmuştu. TKBL finalinde İzmit Belediyespor’un rakibi dün Alanya 75. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada belli oldu.

Edremit Belediyesi Gürespor ile seride 2-1 önde bulunan Alanya Belediyespor, güçlü rakibini dördüncü maçta da yenerek seriyi 3-1 önde tamamladı ve finalde İzmit’in rakibi oldu. 75. Yıl Spor Salonu’nda oynanan ve tribünlerin tamamının dolu olduğu mücadeleyi Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel, Belediyespor’un daha önce Süper Lig’e şampiyon olarak çıktığı sezon basketbol şube sorumlusu olan Erdal Hancı ile birlikte izledi. Karşılaşmada ev sahibi ekip Alanya Belediyespor, hızlı ve hırslı bir oyunla başladı. Rakibine üstünlüğünü adeta kabul ettiren Alanya Belediyespor, ilk çeyreği 21-6 önde tamamladı. Konuk ekip Edremit Bld. Gürespor, İkinci çeyrekte daha fazla sayı üretmesine rağmen ilk çeyrekte açılan farkı kapatamadı ve devreyi Alanya temsilcisi 36-24 önde tamamladı.

Çekişmeli geçen 3’ncü üçüncü çeyrekte ev sahibi ekip 18, konuk ekip 13 sayı üretti. Son çeyrekte ise yeniden farkı açan Alanya Belediyespor, mücadeleyi 65-57 kazandı. Maçta en fazla süre alan oyuncu 39.12 saniye ile konuk ekipten Gizem Kumandanoğlu olurken en skorer oyuncu ise, Alanya temsilcisinden 22 sayı üreten Mikayla Amari Cowling oldu. TKBL Yarı Finallerinde ilginç olan ise Finale yükselen iki takım İzmit ve Alanya Belediyespor yarı final son maçlarını 65-57 ‘lik skorla kazandı. Final mücadelesi yine yarı finalde olduğu gibi dört maç üzerinden deplasmanlı oynanacak. İlk iki maç İzmit’te, son iki maç Alanya’da oynanacak. İzmit’teki maçlar 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Alanya’da inşaat sektörü zor durumda Alanya’da inşaat sektörü zor durumda