ALKÜ Konaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökçeoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Tatar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsün Yıldırım Aydın, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yılmaz Güler, Antalya Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Özçelik, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem ve diş hekimi Feyzi Açıkalın ile protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri de katıldı.

Tören, ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökçeoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Feyzi Açıkalın ve Antalya Diş Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Özçelik de öğrencilere hitap etti. Açıkalın, konuşmasında “Bir diş hekimi için bu çok büyük bir onur, beyaz önlük töreninde beraber olduğum şu anki meslektaşlarımla onları mezun ederken yine beraberiz. Eskiden Alanya hep şirin bir kasaba olarak kalacak sanıyorduk ama şimdi kocaman bir Diş Hekimliği Fakültesinin de içinde olduğu üniversitemiz oldu, Alanya bambaşka boyutlara ulaştı. Bunun da gururunu duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıkalın yanı sıra öğrencilere meslek hayatlarıyla ilgili tavsiyelerde de bulundu. Konuşmanın devamında kürsüde yerini alan Diş Hekimi Murat Özçelik, “Ben de en az meslektaşlarım kadar heyecanlıyım. 1995’te aynı duyguyu yaşamıştım, belki sizler dünyada yoktunuz. Ailelerin de bu heyecana ortak olması çok önemli. Öncelikle, diş Hekimleri Odası’na kayıt olmalarını öneririm çünkü örgütlü toplum kendi mesleklerindeki birçok sorunu çözme noktasında önemli yere gelecektir. Meslektaşlarımı tebrik ediyorum, çok güzel ve başarılı meslek hayatı diliyorum” sözlerini kaydetti.

Fakültenin dönem birincisi Diş Hekimi Özgür Karakaş ise, “Diş hekimliği, yüksek hekim disiplini ve sanatçılık ruhu gerektiren bir meslektir. Bir diş hekimi, ilimin ve etiğin çerçevesinde hayal kurabilmeli, tasarlayıp güzel eserler ortaya çıkarabilmelidir. Bu yolun pek de kolay geçtiği söylenemez, zor durumda olduğumuz durumlar oldu. Yeri geldi malzeme alabilmek için maddi olarak zor duruma girdik, yeri geldi uykusuz kaldık. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti gençlere, kendisini de Türk hekimlerine emanet etmiştir.” ifadelerinde bulundu.

Fakültenin 2018 yılında kurulduğu zamandan günümüze kronolojik olarak sunulan slayt gösterisiyle devam eden törende, Fakülte dönem birincisi ve dereceye giren diğer öğrencilere hediyeleri takdim edildi ve dönem birincisinin sembolik kütüğe plaket çakma töreni yapıldı. Programın sonunda her öğrencinin adı tek tek okunarak sahnede diplomaları verildi ve ardından öğrencilerin meslek hayatlarında hastalarının gizliliğini koruyup, görevlerini hakkaniyetle yapacaklarına dair yemin töreni gerçekleşti. Fakültenin ilk mezunları olan öğrenciler, 5 yıllık eğitimlerinin sonunu simgeleyen kep atma töreniyle üniversitelerine veda ederken, öğrenciler ve aileleri arasında duygusal ve mutlu anlar da yaşandı.

ALKÜ’de kariyer ve istihdam konuşuldu ALKÜ’de kariyer ve istihdam konuşuldu