Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor

ÇHD Alanya Şube Başkanı Ali Can Atalay, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, yaşananların baskı ve zorbalıkla meslektaşlarını yıldıramayacaklarını vurgulayarak, “Yalan ve dezenformasyona karşı gerçeği savunmaya devam edeceğiz!” dedi. Atalay, 6 Şubat 2024 tarihinde Çağlayan Adliyesi önünde yaşanan çatışma sonrası siyasi iktidarın, Halkın Hukuk Bürosu’nun da aralarında bulunduğu birçok yasal kuruma operasyon düzenleyerek 95 kişiyi gözaltına aldığını belirtti

‘SADECE O ESNADA ORADA BULUNUYORLARDI’

Atalay, operasyonlar sonucunda dernek üyeleri olan Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Av. Didem Baydar Ünsal, Av. Seda Şaraldı ve Av. Berrak Çağlar’ın gözaltına alındığını aktardı. Atalay, meslektaşları hakkında gözaltı kararı olmadığını ve o esnada büroda bulundukları için gözaltına alındıklarını ifade etti. Atalay ayrıca, gözaltı işlemlerinin sonunda toplamda 48 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

‘BU TURUKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ’

Gözaltı ve sonrasındaki hukuki sürecin tam bir keyfiyetle ilerletildiğini söyleyen Atalay, meslektaşlarının sorgu hakimliğinde savunmalarını gerçekleştirirken salonda yüzlerinde kar maskesi olan silahlı terörle mücadele polislerinin de bulunduğunu belirtti. Tutuklanan meslektaşların el konulan materyallerin incelemesinin bitmemesi gerekçesiyle tutuklandığını ifade eden Atalay, bu tutuklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

‘SERBEST BIRAKILMALARINI TALEP EDİYORUZ

Meslektaşlarının haklarındaki yalan yanlış bilgilerle masumiyet karinesinin ihlal edildiğini vurgulayan Atalay, meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını talep etti. Protesto sırasında dernek üyeleri, ‘Tutsak avukatlara özgürlük’ pankartıyla gözaltındaki meslektaşlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu.