Alanya’da hafta sonu alarmı: Herkes eve kapanacak Alanya’da hafta sonu alarmı: Herkes eve kapanacak

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Ramazan Bayramı tatili süresince özellikle turizm bölgelerinde yaşanacak yoğunluğa dikkat çekerek sürücüleri trafikte daha fazla dikkatli olmaya çağırdı. Bayram tatili sebebiyle yola çıkacak vatandaşlara yönelik bir açıklama yapan Akkaya, bu dönemde yollarda araç trafiğinin önemli ölçüde artacağını ve bu durumun kazalara zemin hazırlayabileceğini belirtti.

“UYKUSUZ DİREKSİYON BAŞINA GEÇMEYİN”

Akkaya, “Ramazan Bayramı ile birlikte aileler ve sevdikleriyle bir araya gelmek için yola çıkacak olan vatandaşlarımıza buradan bir kez daha sesleniyorum. Uzun bayram tatilleri boyunca yollarda trafik yoğunluğunun artması kaçınılmaz. Bu nedenle, sürücülerimizin uykusuz ya da yorgun bir şekilde direksiyon başına geçmemeleri ve trafik kurallarına harfiyen uymaları büyük önem taşımaktadır” dedi.

“DİKKATİNİZİ İKİYE KATLAYIN”

Bayramların, sevdiklerimizle buluşma ve bir araya gelme günleri olduğunu hatırlatan Akkaya, “En ufak bir dalgınlık veya dikkatsizlik sonucunda meydana gelebilecek trafik kazaları, sevdiklerimize büyük acılar yaşatabilir. Bu yüzden tüm sürücülerimizi trafikte gösterdikleri dikkati ikiye katlamaya ve sabırlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÖNERİLERİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ”

Akkaya, bayram süresince alınacak ek tedbirler ve sürücülere yönelik önerilerle ilgili bilgilerin, ilgili kurumların web siteleri ve sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği de hatırlatarak, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, herkesin kazasız belasız bir bayram geçirmesini temenni etti.