HABER – Muammer SOYLU

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde yarışacak Milletvekili adayları belli oldu. Geçtiğimiz seçimde olduğu gibi Alanya’nın Medar-ı iftiharı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili listesinin her zaman ki gibi birinci sırasında yer alarak takım kaplanlığını ispat etti ve Alanya'nın gururu oldu. Ünlü hakem, eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu siyasete atılarak, AK Parti listesinin yedinci sırasında sürpriz bir şekilde yer aldı.

AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI LİSTESİ (İLK 5)

  1. DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
  2. MUSTAFA KÖSE
  3. TUBA VURAL ÇOKAL
  4. KEMAL ÇELİK
  5. ATAY USLU

CHP'DE KARADAĞ ‘COŞKU’N OLAMADI

Coşkun Karadağ’ın Alanya’da ilçe başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya Milletvekilliği sıralamasında 7’nci sırada yer alan, Diş Hekimi Murat Özçelik’in sıralaması Alanyalı seçmenlerin içine sinmedi. Ali Hancı, Kemal Kahya, Şengül Yeşildal, Nurhan Özcan gibi isimlerden birisinin Milletvekili listesi sıralamasına yazdıramayan başkan Coşkun Karadağ başarısız oldu. Murat Özçelik'in ise Alanya'yı Ankara'da temsil edebilmesi için kendi adına yaklaşık 82 bin oy alarak CHP'nin Antalya genelinde 7 milletvekili çıkarması için var gücüyle çalışması gerekiyor.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI LİSTESİ (İLK 5)

  1. SURURİ ÇORABATIR
  2. CAVİT ARI
  3. ALİYE COŞAR
  4. MUSTAFA ERDEM
  5. ŞEREFFETTİN KILIÇ

İYİ PARTİ ALANYA’DA SIFIR ÇEKTİ

Alanya’da yapılan anketlerde birinci parti konumundaki Şefik Bahçe yönetimindeki İYİ Parti ise Alanya'yı yok sayarak hayal kırıklığı yaşattı. Komşu ilçe Manavgat’ın İYİ Parti listesinde 5 ismin üst sıralarda yer alması, Alanya adına üzücü bir durum sergiledi. Antalya Milletvekili listesinde Alanya'dan favori gösterebilecek hiçbir isimi listeye yazdıramayan Şefik Bahçe, başarısız şekilde tarihe geçmiş oldu.

Alanya'da yeni dönemin ilk encümen toplantısı yapıldı Alanya'da yeni dönemin ilk encümen toplantısı yapıldı

İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI LİSTESİ (İLK 5)

  1. UĞUR POYRAZ
  2. AYKUT KAYA
  3. ALİ ADNAN KAYA
  4. AYŞEN KURT
  5. SERKAN TETİK

SÜNBÜL’LÜ MHP ŞOKTA

Milletvekili listesini ilk açıklayan parti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de MYK Üyesi Hüseyin Yıldız’ın yok sayılarak Milletvekili listesine alınmayışı şok etkisi yarattı. MHP Alanya İlçe başkanı Mustafa Sümbül, Milletvekili Aday Adayı olan MYK Üyesi Hüseyin Yıldız için her yerde “3’üncü sıraya yazdıracağız” şeklindeki konuşmaları fos çıkınca Başkan Sünbül’ün yıldızı söndü. MHP Alanya'dan Aday Adayı çıkan, 37 yaşındaki Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Oğuzhan Çelik'i yedinci sıraya yazıldı ve Alanya adeta yok sayıldı.

MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI LİSTESİ (İLK 5)

  1. ABDURRAHMAN BAŞKAN
  2. HİLMİ DURGUN
  3. MUSTAFAAKSOY
  4. YUSUF KELLELİ
  5. FERHAT SARIBEK