Başkan Böcek mesajında, "Demokrasimizin, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın meşalesinin yakıldığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 103. yıldönümünde Ata’mızın çocuklarımıza armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor olmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Bu özel ve anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1920 tarihi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Ulus olma yolunda uzun yıllar mücadele etmiş, tam bağımsızlık için büyük bedeller ödemiş kahraman bir milletin gurur günüdür; çünkü bugün Türk milletinin iradesini temsil eden meclis açılmış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayağı olan ulusal egemenlik ilan edilmiştir. Ulu Önderimiz de bir kez daha dünyada bir ilki yaparak, bu tarihi günü ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlarının teminatı olan çocuklarımıza hediye etmiştir. Çünkü çocuklar bir ülkenin geleceğidir. Bundan dolayı çocuklarımıza sahip çıkmak ülkemizin geleceğine sahip çıkmak anlamını taşımaktadır. 23 Nisan; sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın en mutlu günleridir. Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyor ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımıza hediye ettiğimiz ve 2 gün boyunca Belediye Binası arkasında devam edecek 5. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’mize tüm çocuklarımızı aileleri ile birlikte davet ediyorum”

Başkan Toklu’da yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bugün, aziz milletimizin tarihinde eşsiz bir kahramanlık örneği olan milli Kurtuluş Savaşımızı bizzat yürüten ve gazilik nişanını alan Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıl dönümünü ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyor ve gurur duyuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş olup, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Bizler de tıpkı ecdadımız gibi çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi adına sorumluluklarımızı yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Biliyoruz ki bu mesuliyet aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bize miras bırakan kahramanlarımıza olan borcumuzu da ifade etmektedir. Bu mutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz Şehitlerimizi rahmet ve Gazilerimizi şükranla yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 103. kuruluş yıl dönümünde, tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum”