Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

Alanya Belediyesi’nin Oba – Tosmur mahalleleri arasındaki yaklaşık 2.5 kilometrelik sahil bandında rekreasyon çalışmaları başlamasına bir eleştiri de Alanya Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi, İç Mimar Nazmi Zavlak’tan geldi. Zavlak, “Elbette Alanya için yapılan veya yapılacak olan tüm çalışmaların destekçisiyiz, arkasındayız. Ama göz göre göre yapılan hataları ve şov amaçlı hareketleri de eleştiririz. Koskoca sonbahar ve kış aylarında bölgede bir tek çivi çakmayan Alanya Belediyesi, neden tam da 9 günlük Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala, yerli ve yabancı turistin bol olduğu veya olabileceği bölgelerde inşaat çalışması yapıyor. Üstelik adeta göz boyar gibi, sadece 3-4 işçiyle çalışma başlatılıyor” dedi.

Zavlak, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Tecrübeli turizmci dostlarıma ve ağabeylerime danıştım, bunun iki sebebi olabileceğine kanaat getirdim.

Birinci seçenek; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sanıyorum Oba ile Tosmur’daki otelcilere henüz sebebini bilmediğimiz bir gerekçeyle kızdı ve o otellerde konaklayan turistler rahatça denize gidip gelemesin diye bu çalışmayı başlattı.

İkinci seçenek; Sanıyorum, Başkan Yücel tıpkı İl konusu gibi yabancı turistlerin de oy kullanma hakkı elde edeceği yönünde bir yerlerden sinyal aldı ve bir daha aday olursa, bu çalışmaları görsünler ve kendisine oy versinler diye yabancı turistlerin oyuna gözünü dikti.

Elbette ironi yapıyorum. Çünkü izahı olmayan şeyin ancak mizahı olur. Çok da acil olmayan bu çalışmanın yazın ortasında başlatılmasının başka bir gerekçesi varsa ve Alanya Belediyesi bizlere ve kamuoyuna açıklarsa çok memnun oluruz.”

Öte yandan, Alanya Belediyesi’nin Instagram hesabında paylaştığı müjdeli (!) proje haberine çok sayıda vatandaş yorum yaptı. Alanya Belediyesi’nde bir dönem en etkin isimlerden biri olan Mimar Kemal Babaoğlu, “Yaz ortasında süper oldu” derken, Tuğba Çakır adlı vatandaş, “Zamanlamanız var ya müthiş harika” dedi.

Murat Uzuncan adlı vatandaş, “Gerçekten Alanya’nın turizm beldesi olduğunu, sezonun haziran – ekim döneminde en yoğun dönemi yaşadığını bilmeyen bir yönetici bu çalışmayı şimdi başlatırdı. Gerçekten anlaşılamaz bir duyarsızlık var Alanya’da. Yapmış olmak için zamansız yapılan işler Kestel, Mahmutlar, Kargıcak mahallelerinde inşaat yasağına rağmen hafta sonu dahil durmayan inşaatlar, ilgisiz belediye, zabıta. Yazık, bu güzel şehre yazık oluyor. Vizyonlu ve adamımsın demeyen yöneticiler lazım Alanya’ya” diye yorum yaptı.

Yavuz Kaan Ferhat, “Oba Azaklar Caddesi’ne asfalt dökme gibi bir düşünceniz var mı?” diye sorarken, Tesis 35, “Yıllardır sahil şeridinde çalışıyorsunuz. Tabi oralarda oteller ve işletmeler mevcut. Turistler daha çok kullanıyor. Ben turistler rahat takılsın diye mi vergi veriyorum. Benim evimin, işimin yolu yıllardır delik deşik. Yağmur yağıyor, her 100 metrede yedi göller oluşuyor” diye veryansın etti.

Hüseyin Adıkatır, “Arada bir fiyat denetimi yapın. Raftaki fiyatlarla kasadaki fiyatlar uyuşmuyor. Halk göz göre göre kazıklanıyor” derken, Emir Tasht, “Niye kışın yapmıyorsunuz böyle şeyleri” diye sordu.