Yazımın başında peşin peşin söyleyeyim. Hiçbir Alanya Belediye Meclis üyesi arkadaşlarım - abilerimle, Belediye Başkanı Yücel’le ne kinim ne husumetim nede asla ve asla "Hiçbir Art Niyetim Yok" zaten olamazda. Kimsenin adamı da değilim, bu böyle biline!..

Son zamanlarda yakın dostlarım başta olmak üzere, “Belediye başkanının üzerine çok gidiyorsun, www.gazetealanya.com’da Adem ile ilgili olumsuz haberlere çok yer veriyorsun, kendini bu kadar kaptırma” demeye başladılar. “Sen mi kurtaracaksın Alanya’yı, neden hep başkanla ilgili olumsuz şeyleri defalarca yazıp, kendine düşman mı edineceksin. Adem Başkan çok kinci birisi” diyorlar.

Benim Alanya’yı kurtarma gibi bir iddiam yok, böyle bir şey haddime değil. Zaten gücümde yetmez. Ben sadece Alanya’da yaşayan seçmenlerden oy almış ve Alanya Belediye Başkanlık koltuğuna oturmuş Adem Murat Yücel’in belediyenin bütçesini babasının parası gibi çar çur etmemesi gerektiğini savunuyorum. Benim tepkim Başkan Adem Murat Yücel’in kafasına göre harcadığı bu paralar babası Mehmet Yücel’in paraları değil, senin benim ve en önemlisi ise tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olduğundan bu kadar üzerine gidiyorum.

GELELİM ASIL MESELEYE!

6 Nisan Salı günü Alanya Belediye Nisan ayı Meclis Toplantısı, Adem Murat Yücel'in başkanlığında Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. “Pandemi” kurallarının ön planda tutulduğu toplantıda 2020 yılı faaliyet raporları oy çokluğu ile meclis üyeleri tarafından onaylandı. Oylamanın ardından Başkan Yücel, “Hizmet ve projelerimize destek veren tüm meclis üyelerimize, başkan yardımcılarımıza, birim müdürlerimize, tüm personelimize ve değerli Alanya halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Faaliyet raporunun onaylanmasının ardından encümen ve komisyonlarda görev alacak meclis üyelerinin seçimi yapıldı. Hepsi birbirinden değerli, işinin ehli meclis üyeleri meslekleri ile alakalı komisyonlarda görev almak için seçildi, ardından dilek ve temenniler kısmına geçildi.

CHP’li, genç belediye meclis ve denetim komisyonu üyesi Nazmi Zavlak dilek ve temennilerini aktardıktan sonra denetim komisyonu olarak Alanya Belediyesi’nin “2020 yılına ait gelir gider belgeleri” üzerinde yapılan inceleme sonucunda Şerhlerim adı altında 7 maddeden oluşan, bir şerhler dilekçesi sundu.

Nazmi Zavlak’ın sunduğu dilekçenin 2. maddesinde ise aynen şöyle yazıyordu: “Mevzuatında öngörülmediği halde Türkgün Gazetesine, 71.250 TL tutarında fahiş fiyatla abone olunduğu tespit edilmiştir”

Dilekçede yer alan 7 maddenin de usulsüz olarak yapıldığı gözler önüne serildi. Yapılan ihalelerin ve ödemelerin kanuna aykırı olduğu ortaya atıldı. MHP, AK Parti, İYİ Parti ve CHP’li 37 belediye meclis üyesinden oluşan grupta ise hiç kimseden gık çıkmadı.

Türkgün Gazetesi’ne tek seferde ödenen fatura 72 bin TL olurken, Alanya’nın yerel basınına ödenen rakam 250 TL. Acaba neden böyle diye sorarsanız cevabı çok basit: Çünkü Türkgün Gazetesi siyasi bir parti olan MHP’nin gazetesi.

Alanya halkı bu duyarsızlığı unutmaz.

Beyler Alanya halkı sizi oraya yapılan usulsüzlükleri kapatmak için değil, yapılan yanlışların karşısında durun diye seçti. Olmaz olsun sizin gibi meclis üyelerine!