Sıfır araç fiyatlarının bu kadar artmasının yanında ikinci el fiyatları da aynı şekilde artmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki ikinci el araba fiyatları 2022 yılının ilk aylarına göre yaklaşık yüzde 27 artış göstermiş durumda. İnsanlar için araç sahibi olmak bir hayli zor bir durum haline geldi ve artık araba almak insanlara lüks kaçıyor.

Bu artış karşısında alternatif çözüm yollarına yönelen insanlar çözümü oto kiralama yönteminde buldular. Sıfır araç fiyatlarına kıyasla kısa ve uzun vadede daha avantajlı olduğu için İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Diyarbakır araç kiralama artışlarında gözle görülür artışların görüldüğü şehirlerin başında geliyor.

ARAÇ KİRALAMA TERCİHİNDE EN BÜYÜK KRİTER FİYAT

İnsanlar araç kiralamadan önce ilk olarak fiyatları araştırıyor. Çeşitli rent a car firmalarının kendisine sunduğu fiyat tekliflerini inceliyorlar. Fiyat olarak kendilerine uymayan firmaları direkt eliyorlar. Araç kiralamanın bu denli popülerleşmesinden sonra rent a car firmaları arasında da rekabet arttı. Bu popülerlikle beraber şirketler müşteri kazanmak için araç kiralama fiyatlarını düşürmeye ya da kampanyalar düzenlemeye başladı. Diyarbakır’da da araç kiralama fiyatlarının düşmesiyle insanlar bu tarihi şehrin her yerini gezebilme fırsatı buluyorlar.

DİYARBAKIR’DA ARAÇ KİRALAMA SON ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKTI

Son zamanlarda Diyarbakır’da geçmiş senelere göre araç kiralama konusunda ciddi bir artış meydana geldi. Bu süreçte Miniyol, Diyarbakır araç kiralama işlemlerinde uygun fiyat garantisi, güvenilir rent a car firmaları ve kullanıcı dostu arayüzü ile çeşitli araç seçenekleri sunmaya devam etti.

MİNİYOL KULLANICI DOSTU HİZMET ANLAYIŞIYLA ÖN PLANA ÇIKTI

Miniyol, 70’in üzerinde oto kiralama şirketi, binlerce araç ve yüzlerce konum ile kullanıcılarına yüksek düzeyde hizmet olanağı sağlıyor. Bu konumlardan biri olan Diyarbakır’da araç kiralama çok popüler oldu. Diyarbakır’da da minimalizm kavramını ön planda tutarak tedarikçiler ve projeler için yeni pazarlar, kullanıcılar için ise fiyat avantajları sağladı ve kısa süre içerisinde binlerce müşteriye ulaştı.

Miniyol, Diyarbakır merkezin yanı sıra, Diyarbakır Havalimanı'ndan da oto kiralayabilme olanağı sunuyor.

Miniyol'un minimalist projelerinden biri olan Mini ödeme, Diyarbakır’da araç kiralamanın güvenilir ve araç kiralama geleneğini değiştirecek bir ödeme yöntemi olarak öne çıkıyor. Mini ödeme, 1.000 TL'den kiralanan bir araç için rezervasyon anında 150 TL ödeme yapılmasını yeterli kılıyor ve araç teslim edilene kadar başka bir ödeme yapılmasını gerektirmiyor. Ayrıca Miniyol, isteğe bağlı olarak geleneksel ödeme yöntemi imkânı da sunuyor. Böylece işlemleri gerçekleştirmek için tam ödeme yöntemi kullanılıyor. Rezervasyon sırasında ödeme yapmak istenmemesi durumunda ise teslimatta nakit ödeme olanağı sağlıyor.