Tarihi dokusuyla da misafirlerini etkilemeyi başaran ilçe, Antik çağ döneminde Kilikya ve Pamfilya arasında yer almıştır. Antik Çağ’dan günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Alanya, farklı kültürleri de bir arada tutmayı başarmıştır. Antalya’nın hem yüz ölçümü açısından hem de turistik açıdan en büyük ilçesidir. Peki, Alanya’ya nasıl gidilir? Alanya uçak bileti fiyatları nedir? Alanya’da havalimanından şehir merkezine nasıl ulaşım sağlanır? Alanya’da şehir içi ulaşım nasıldır? Alanya’ya gidenlerin gezip görmesi gereken adresler hangisileridir? İşte, seyahat edecekler için Alanya rehberi ve detayları...

Alanya’ya Nasıl Gidilir?
Alanya, Türkiye’nin en çok ziyaret alan turistik beldelerinden biridir. Alanya’ya hava yolu ile ulaşmak mümkündür. Pegasus’la Sabiha Gökçen Havalimanı ile Alanya Gazipaşa Havalimanı arası direkt uçuşlarda 46 dakika sürmektedir.Direkt uçuşların yanı sıra, farklı şehirlerden  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden aktarmalı uçuşlar da gerçekleştirilmektedir. Alanya seferleri ve güncel Alanya uçak bileti fiyatları hakkında, Pegasus’un internet sitesi ya da Pegasus mobil uygulaması üzerinden bilgi almanız mümkün.

Alanya’da Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım
Alanya Gazipaşa Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki uzaklık yaklaşık olarak 45 kilometredir. Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak isteyenler için birçok alternatif bulunmaktadır. Havaş otobüsleriyle şehrin her bölgesine ulaşım sağlanabilmektedir. Başta şehir merkezi olmak üzere, Alanya’nın her bölgesine bu otobüslerle ulaşım sağlamak mümkün. Daha hızlı ve konforlu bir ulaşım tercih edenler de, Havalimanı’nın gelen yolcu çıkış noktalarında 7/24 çalışan taksileri kullanabilir. GAL02 kodlu otobüsler hem havalimanından merkeze hem de merkezden havalimanına ulaşım hizmeti vermektedir. Dileyen misafirler, Pegasus’un araç kiralama fırsatından yararlanarak uçuş öncesi rezervasyon yaptırıp tatil boyunca kiraladıkları araç ile her yere kolayca ulaşım sağlayabilirler.

Alanya’da Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?
Alanya, şehir içinde oldukça pratik ulaşım seçeneklerine sahiptir. Gezginler Alanya’da gitmek istedikleri yere tek bir otobüsle kolaylıkla gidebilmektedir. Alanya otobüslerinin, merkeze ulaşabilmek için kullandıkları iki yol bulunmaktadır. Bu yollar 50 metrelik yol ve sahil yolu olarak bilinmektedir. Sahil yolundan 1 ve 101 hatlı otobüsler kullanılarak şehir merkezine ve şehir merkezinden istenilen semte ulaşmak mümkün. 50 metrelik yoldan gidildiğinde ise 2, 202, 3 ve 10 numaralı otobüslere binmek gerekmektedir. Alanya turistik bir belde olduğu için otobüslerde kart zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat ulaşım araçlarını daha ekonomik olarak kullanabilmek için Antalya Kart temin edilebilir. Daha konforlu ve hızlı ulaşımı tercih edenler Pegasus’un araç kiralama hizmetinden faydalanabilirler.

Alanya’ya Gidenlerin Görmesi Gereken Adresler
-Alanya Kalesi: Alanya’nın yoğun ilgi gören adreslerinin başında yer alan Alanya Kalesi, tarihi dokusuyla görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Kaledeki manzara, yerli ve yabancı turistleri büyüler. Alanya gezisini fotoğraflarla ölümsüzleştirmek için Alanya Kalesi eşsiz bir lokasyondur. Alanya Limanı ve Kleopatra Plajı’nın eşsiz manzarasının seyredilebildiği Alanya Kalesi, hediyelik eşyaların satıldığı bir bölüme de sahiptir. 

-Dim Çayı ve Dim Mağarası: Alanya, bulunduğu konum sebebiyle sıcak bir iklime sahiptir. Alanya sıcağından bunalanların soluğu aldıkları ilk adreslerden birisi de hiç şüphesiz Dim Çayı’dır. Dim Barajı üzerinde konumlanan piknik alanları ve restoranlar, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler için ideal adreslerden biridir.

-Kızılkule: 13. yüzyılda Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan Kızılkule, Alanya’nın sembolü haline gelmiştir. Tarihi dokusuyla ilgi odağı olmayı başaran bu adres, tarihte yolculuk yapmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Kızılkule terası, Alanya misafirlerin en beğendiği lokasyonlar arasında yer almaktadır.

-Alanya Seyir Terası: Doğanın ve denizin kısacası Alanya’nın keyfini çıkarmak isteyenlerin mutlaka Alanya Seyir Terası’na uğraması gerekir. Manzaraya karşı kahvaltı yapmak isteyenlerin uğrak yeridir.