10 Ekim’de yapılacak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) meslek komitesi seçimleri öncesinde, turizm sektöründen bir grup temsilci Mustafa Tuna’ya destek verme kararı aldı. Eray Erdem’in güçlü olduğu belirtilen turizm grubundaki bu gelişme, seçim yarışında dikkatleri sektör temsilcilerinin tercihlerine çevirdi.
TURİZMCİLERİN TERCİHİ TUNA VE EKİBİ
Mustafa Tuna’ya destek veren turizmciler, seçim sürecinde Tuna ve ekibiyle birlikte hareket etme kararı aldı. Sektörün sorunlarının daha güçlü şekilde gündeme taşınması ve çözüm için etkin sorumluluk alınması beklentisi, turizm grubundaki değişim talebini öne çıkardı.
“ORTAK LİSTE” GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İDDİA
Destek kararının ardından, turizm grubunda ortak liste oluşturulmasına yönelik bir görüşme yapıldığı iddiası da gündeme geldi. İddiaya göre bazı sektör temsilcileri, ALTSO Başkanı ve başkan adayı Eray Erdem’e turizmcilerin bölünmemesi amacıyla ortak liste önerisinde bulundu. Erdem’in ise bu öneriyi sert bir şekilde geri çevirdiği öne sürüldü.
Söz konusu görüşmenin içeriğine ve Erdem’in yanıtına ilişkin iddialar bağımsız olarak doğrulanmış değil.
DÖRT YILLIK DÖNEME ELEŞTİRİ
Aynı süreçte, sektörün önde gelen bazı isimlerinin mevcut yönetimin dört yıllık turizm çalışmalarına yönelik sert eleştiriler dile getirdiği de iddia edildi. Bu isimlerin, sektörün beklentilerinin karşılanmadığını savunarak yeni dönemde Erdem ile birlikte hareket etmeyeceklerini ifade ettiği öne sürüldü.
Bu değerlendirmeler, ilgili kişilerin isimleri ve doğrudan açıklamalarıyla henüz teyit edilmiş değil. Erdem’in iddialara ilişkin yanıtı da haber metninin hazırlandığı aşamada bulunmuyor.
TURİZM GRUBUNDA SEÇİM HAREKETLİLİĞİ
Turizm sektöründen gelen destek kararı, Mustafa Tuna’nın “Hedef Bir” kampanyasına yeni bir hareketlilik kazandırdı. 10 Ekim yaklaşırken turizm grubunda oluşacak komite listeleri ve sektör temsilcilerinin açıklamaları, seçim sürecinin yakından izlenen başlıkları arasında yer alıyor.




