Son zamanlarda 0850’li hatları kullanan dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri vatandaşları, gönderdikleri yüksek kazançlı iş teklifi mesajlarıyla dolandırmaya çalışıyor. Şikayetvar platformuna ulaştırılan şikayetlere göre, çok sayıda kişi kişisel bilgilerinin bir mesajla alınmasından dolayı kaygılı.

0850 İLE BAŞLAYAN NUMARALAR NEDİR?

Bağımsız numara olarak geçen 0850’li numarayı genellikle çağrı merkezleri kullanır. Bu numara belli bir coğrafyaya bağlı olmaksızın her yerde kullanılabilir. 0850’li numaraları tahsis etmek ücretsizdir ve internet olan her yerde kullanılabilir. Hızlıca alınabilen bu numaralar, sınırsız çağrı alabilirler ve asla meşgul çalmazlar.

0850 İLE BAŞLAYAN NUMARALAR NASIL ENGELLENİR?

Kurumsal firmaların tercih ettiği 0850’li numaralar, dolandırıcılar tarafından da sıkça kullanılmaktadır. Telekomünikasyon ve büyük kurumların isimlerini kullanarak, dolandırıcılık yapan 0850’li numaralardan bıkan vatandaşlar, çareyi numarayı engellemekte buluyor.

ANDROİD İÇİN 0850’Lİ NUMARA ENGELLEME

Android cihazlara yüklenen çeşitli uygulamalar da numara engellemeye yardım olabileceği gibi, menü üzerinden telefona girerek, çağrı ayrıntılarından 0850'li numarayı engelleyebilirsiniz.

İOS İÇİN 850’Lİ NUMARA ENGELLEME

Android cihazlarda olduğu gibi, istenmeyen telefon numaralarını tespit eden uygulamalarla 0850’li numaraları engelleyebilirsiniz. Bir başka numara engelleme yöntemi ise, telefonunuzun Ayarlar bölümünden Telefon’a giderek,  Arama engelleme/ No. Belirleme kısmından yapabilirsiniz.

0850'Lİ NUMARALAR NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

0850’li numaraları şikayet etmek için 120’yi arayabilirsiniz.