Geçtiğimiz yıl açılan Alanya Teleferik’in açılış töreninde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, her biletten Alanyaspor’a ve ALTAV’a 1 TL ayrılacağının sözünü vermişti.

‘ALANYASPOR’A 1 TL VERMEK ZORUNUZA GİDİYORSA TELEFERİK’İ İŞLETMEYİN!’

Alanyaspor taraftarı, 9 ay geçmesine rağmen bu sözün yerine getirilmediğini ifade ederken, sosyal medya üzerinden ortak bir açıklama yayınladılar. Yayınlanan açıklamada, "Ey Teleferik A.Ş. yönetimi, Alanya Kalesi'ne kurduğun teleferik para basıyor ama yaklaşık 1 senedir Alanyaspor'a vereceğin kişi başı 1 TL'yi ödemedin. Bu memleketin en büyük tanıtım yüzü ve gururu Alanyaspor'a 1 TL vermek zoruna gidiyorsa, bu teleferiği burada isletmene de gerek yok. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'de kamuoyu önünde zor durumda kaldı.

Alanyaspor taraftarlarına buradan sesleniyoruz. Alanyaspor'un 1 TL'si Alanya dışından bir firma tarafından verilmiyor. Kimseden ses çıkmıyor. Nerede kaldı bizim Alanyasporluluğumuz?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

‘HENÜZ BİR MUTABAKATA VARAMADIK’

Alanya Belediyesi tarafından yap işlet devret modeliyle faaliyete geçen Teleferik’in bu destek projesi ile ilgili Alanyaspor kulübü veya işletmeyi üstlenen şirketten bir açıklama yapılmazken, sosyal medyadan tepkilerin artmasının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından bir açıklama yapıldı. Yücel, “Teleferik’ten Alanyaspor’a ayrılacak pay ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Hukuki sürecin alt yapısını hazırlıyoruz. Henüz bir mutabakata varamadık” dedi.