Bu duruma adeta isyan eden İyi Partili Alanya Belediye Meclis Üyesi Mimar Didem Dim Özaltın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, 10 Mayıs 2022 Salı tarihinde gerçekleşmiş olan belediye meclis toplantısında vermiş olduğumuz 14 sayılı “Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulması” teklifimiz oy çokluğu ile reddedilmiştir. Daha açığı Millet İttifakı’nın kabul, Cumhur İttifakı’nın ret oyları ile gündeme alınmamıştır! Mevzu toplumsal bir konu iken reddedildi. Altında herhangi bir sebep aramadan gönüllü bir şekilde çalışılabilecekken reddedildi.

Üstelik ön görüşmeler yapılmış iken ve belediyemizin hali hazırda konuyla ilgili yapmış olduğu çalışmalar varken reddedildi. Aslında reddedilmek de istenmediği ama “bir yönetmelik hazırlanması şartı ile kabul edileceği” belirtildi. Peki ama neden bu konu önceden konuşulmadı? Halbuki başka bir komisyona havale edilip ya da komisyon kurulup tüm siyasi partilerin ve ilgili bürokratların katılımıyla yönetmelik hazırlanabilirdi.

Bir diğer taraftan baktığımızda kurulan ve aktif çalışan hiç bir komisyonun iç tüzüğü hazırlanmamışken, reddedenlerin endişesi neydi ki komisyonun sınırlarını bilmek istediler, düşünmeden edemedik. Sonuç olarak, kağıt üzerinde kadın – erkek fırsat eşitliği vardır denilse de, kadını öven, yücelten söylemlerde bulunursa da ne yazık ki daha fazla var olabilmek için hakkımızı aramak zorundayız. Eğer eşitlik gerçekten de varsa 38 meclis üyesi arasında sadece 5 kadın olmamalıyız.

Güçlü kadın,

Güçlü erkek…

Güçlü bireyler ancak ardından güçlü bir toplum getirir.

Saygılarımla…”