HABER - Hasan KAYA

SIKINTILARINIZI DİNLEMEK İÇİN GELDİK

Toplantı dün saat 15.00’da Gazipaşa Öğretmenevi’nde başladı. Toplantının açılış konuşmasını Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş Yaptı. İl Başkanı Taş konuşmasında, “Toplantıya hepiniz hoş geldiniz. Bugün İlçe Başkanımız Ali Başkanım bu programı organize etti. Bizler de sizlerin, değerli muhtarlarımızı dinlemeye geldik. Özellikle 2 konuda sizlere söz vereceğiz, CK ve DSİ ile alakalı meselelere. Toplantının verimli olması adına sizlerden de ricamız, söz alan arkadaşımız hızlı bir şekilde talebini söylerse bizlerde bunu not alıyoruz, kayıtlara geçiriyoruz. DSİ ve CK Müdürlerimizin ekipleri de not alıp takibini sağlıyorlar. Amacımız buradan sizlerin meselelerini, ilçemizin Gazipaşa’nın meselelerini konuşmak. Biz sizin ayağınıza geldik. Devlet burada, milletvekillerimiz Allah razı olsun bizimle beraberler. Zaten sizin meselelerinizi de, Gazipaşa’nın meselelerini de milletvekillerimizle Ankara’da takip ediyorlar. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da her zaman bizim yanımızda. Baş danışmanı Mustafa ağabey de bizimle beraber geldi. Kendisi burada bizzat bizimle beraber talep ve sorunları takip edecek. Uzun süredir Gazipaşa’da program yapmak istiyorduk. Bugün inşallah sorunları yerinde masaya yatırıp, sizlerle birlikte yerinde çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın konuşmasının ardından mahalle muhtarlarına talep ve sorunlarını belirtmek üzere söz verildi.

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ SU

Mahalle sakinlerinin talep ve sorunlarını belirtmek üzere söz alan Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Çok kurak bir sezon geçirdik, başlıca sorunumuz sulama ve içme suyu. Birçok mahallemizde hem sulama sondaj kuyularımız kurudu hem de içme suyu sorunlarımız var. Biz Güneyköy ve Zeytinada bölgesi olarak Gökçeler Barajı’ndan yararlanacak mıyız ya da şu tarihte sizin için düşündüğümüz bir proje var diyebileceğiniz bir proje var mı?  Bir sorum daha olacak, bizim bölgemizde sadece sulama suyunda bir kuyuda aylık 100 bin lira aylık fatura geliyor. Yani zaten elektrik fiyatları gerçekten çok yüksek. Bizim de şöyle bir sorunumuz var, tarımsal sulama olduğu için parayı 100 kişiden topluyoruz. Ödeme günü geliyor, ayın 10’unda ödeyin diyorlar. Biz de 100 kişiden para topladığımız için para toparlayamıyoruz, CK 5. günde suyu kesmek zorunda kalıyor. Biz de o zaman tarımsal sulamayı yapamıyoruz. Açsak, kaçak. 100 bin lira parayı aylık bulmak büyük bir mesele. Onu için hiç olmazsa en azından kapanma süresinin biraz uzamasını istiyoruz. Aynı zamanda Göçük Göleti Güneyköy, Kırahmetler için çok önemli bu çalışmanın ne aşamada olduğunu da bilmek isteriz çünkü köylü bunu soruyor” dedi.

GÖÇÜK GÖLETİ PROJEMİZ VAR

Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı’nın sorusunu, DSİ 13. Böle Müdürü Hayrullah Coşkun,” Zeytinada hattımız var, Delik Deniz’den sonra devam hattımız o kısma doğru gidiyor. Öncelikle Macar’dan bu tarafa yönelmemiz lazım. Burada, Güneyköy’ümüzün aşağıda karayolu tarafındaki yerleri bizim yapacak olduğumuz Göçük Göleti’nden 6 bin 300 dekar sulayacağımız bir projemiz var. O yürüyor. Onun dışında Zeytinada’da da bu Delik Deniz, Antik Kent’in olduğu kısımdan oraya geçişe doğru gidiyor. Fakat burayla ilgili 1,2 alternatif var. Özellikle sahildeki muz bahçelerinin zarar görmemesi için çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz bu suyun, Güneyköy Delik Deniz’in oraya kadar gelecek. Diğer kısım için de firma bize proje sunuyor. Hedefimiz o kısmı da yapmak. Sizin Güneyköy Jandarma’nın olduğu kısımlarda da 6 bin 300 dekar sulayacak Göçük Gölet’imiz var. Ben bunun bilgisini vereyim” ifadelerini kullandı. CK Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, Muhtar Küçükballı’nın sorusu ile ilgili,” Böyle büyük ve sezonsal problemler yaşayan müşterilerle görüşüp idare etme veya onların siyasal durumlarına göre idare etme durumları var. Eğer öyle topluluğunuz varsa ben de aracı olarak görüştüreyim, yardım etmek için elimizden geleni yapalım. Ama tarımsal abonelerin genel anlamda şöyle bir gecikmeli kesim yapılsın diye karar almak gerçekten çok zor bir karar” dedi. Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı bunun üzerine, “Müdürüm şöyle, hava çok sıcak oluyor. CK’da o anda gelip elektriği kesiyor, parayı toparlayamıyoruz. Sıcak olduğu için 2 gün muzu sulamasak olmuyor. Sürenin 10 günse 20 güne çıkarılmasını istiyoruz o yüzden” dedi. CK Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu çözüm olarak, “Kesim gelmeden 1-2 gün önce haber verin diyorsanız dağıtım şirketine bu talebi iletirim ve yaparlar ama kesilmesin iki gün sonra kesilsin talebine evet diyemem. Eğer isterseniz erken bilgilendirme yaptırabilirim, biz de kesim yapılmasını istemiyoruz. Bizim için de müşteri memnuniyeti önemli ve gidip müşterimize enerjisiz bırakıyoruz bu da bizim çok istediğimiz bir durum değil” dedi.

ZEYTİNADA GÖLETİ PROJESİ İPTAL

DSİ 13. Bölge Müdürü Coşkun, Zeytinada Göleti projesinin iptal edildiğini belirterek, “Baraj suyunun mahalleye ne zaman vereceğimiz belli değil” dedi Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, ilçenin en çok susuzluk sorunu yaşayan mahallesi olan Zeytinada Mahallesi’ne Zeytinada Göleti’nin yapılmasını istediklerini dile getirdi. Gölet projesine VAR olan süreçte, hava şartlarında bir değişiklik olmazsa önümüzdeki sene muz üretimi yapamayacaklarını söyleyen muhtar Şener, Gökçeler Barajı’ndan Zeytinada Mahallesi’ne su verilip verilmeyeceğini sordu.DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) projesiyle çakıştığı için Zeytinada Göleti projesinin iptal edildiğini ifade etti. Zeytinada Göleti’nin teknik olarak yapılamadığını kaydeden coşkun Zeytinada Mahallesi’ne ne zaman su verileceği konusunda net bir tarih verilemeyeceğini söyledi. Toplantıda, birçok mahalle muhtarı mahallelinin sorununu dile getirdi.

YATIRIMLAR KONUŞULDU

Muhtarların talep ve sorunlarının ardından konuşan Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “Sayın il başkanım, sayın vekillerim, bölge müdürlerim, meclis üyelerim, çok kıymetli muhtarlarım, değerli çalışma arkadaşlarım, basınımızın değerli çalışanları ve saygı değer katılımcılar bu çalışma toplantısına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Sayın il başkanımızın, vekillerimizin uzun zamandır planladığı ama pandemi, yangın felaketi gibi olumsuzlukların üst üste gelmesinden dolayı geciken çalışma toplantımızı hamdolsun gerçekleştirme fırsatı bulduk. Bizleri onurlandıran sayın il başkanımız ve vekillerimize şükranlarımı sunuyor. Teknik anlamda bizleri bilgilendiren bölge müdürü ve birim müdürlerimize sözü bırakıyorum” diye konuştu.

Başkan Doğan’ın konuşmasının ardından Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, CK Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu bölgede yapılan projeler hakkında bilgi verdiler.