Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nda Mustafa Türkdoğan'ın görevden ayrılmasından sonra yeni ilçe başkanı olarak Mustafa Sünbül yaklaşık 2 hafta önce sözlü olarak atanmıştı. Önceki gün Başkan Sünbül’e resmi görevlendirme belgesi Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun tarafından takdim edildi. MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun'un teklifi, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın uygun görmesi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin takdiriyle Mustafa Sünbül başkanlığındaki yeni MHP Alanya İlçe Teşkilatı yönetim kurulunun da belli olmasının ardından yönetim kurulu üyeleri birlikte ilk toplantı öncesi Alanya Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek şehitlere dua ettiler.

SÜNBÜL ‘’LİDERE SADAKAT, TEŞKİLATLARINA BAĞLIYIZ’’

Başkan Sünbül, Alanya Garnizon Şehitlik ziyaretinin ardından ekibiyle birlikte parti binasına geldi. Yaptığı toplantı sonrası bir önceki dönem görev yapan yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek yeni yönetim kurulunda yer alan üyelere başarılar dileyen Başkan Sünbül, "Çıkmış oldukları bu kutlu yolda liderine sadakat ve teşkilatlarına bağlılıkla sancağımızı bir adım daha ileriye taşımak adına mücadelen geri durmayacaklarına inancım tamdır" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, genel başkan yardımcıları, MYK üyeleri ve il başkanına şahsına ve yönetim kuruluna verdikleri güvenden dolayı şükranlarını dile getiren Sünbül, ‘’İlk Yönetim Kurulu toplantımızı İlçe teşkilatımızda gerçekleştirdik. Aldığımız kararlar hayırlara vesile olsun, birliğimiz, dirliğimiz daim olsun” şeklinde açıklama yaptı.

TÜRKDOĞAN’NIN ESAMESİ OKUNMADI, DEVİR TESLİM YAPILMADI

"Önce ülkem ve milletim" anlayışıyla, her zaman “Dünden bugüne her daim liderimizin emrindeyim” şeklinde her ortamda açıkça konuşan, geçmiş dönemlerde Alanya Ülkü Ocakları Başkanlığı’nı gururla yaptıktan sonra 6 yıldır inandığı davayı savunan Milliyetçi Hareket Partisi MHP’nin Alanya İlçe Başkanlığı’nı başarıyla yapmış eski başkan Mustafa Türkdoğan’a haksızlık yapıldı. Antalya’nın Elmalı,  Akseki, Gündoğmuş, Kepez ve Muratpaşa ilçe teşkilatlarına yeni atanan ilçe başkanlarına devir teslim töreni ile yeni görevleri takdim edilmesi,  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nda sessiz sedasız devir teslim töreni yapılmadan Sünbül’e görev verilmesinin ardından Türdoğan’ın esamesinin okunmaması dikkatlerden kaçmadı.

TÜRKDOĞAN GENEL MERKEZDEN ÇİZİK Mİ YEDİ?

Büyük bir gurur ve başarılı bir şekilde üstlendiği MHP Alanya İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan bir önceki dönem ilçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, ilçe başkanlığı sıfatıyla son kez “6 yıl önce bugün Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin tensip ve takdirleri ile atandığım, 17 Ağustos 2016 tarihinden beri sürdürmekte olduğum Alanya İlçe Başkanlığı görevimden, Genel Merkezimizle yaptığım istişare neticesinde ayrılma kararı almış bulunuyorum” şeklinde açıklama yapmıştı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye genelinde Sivas’tan başlattığı “2023'e Doğru, Aday Belli, Karar Net” şeklindeki mitinginde Bahçeli ile fotoğraf paylaşan Türkdoğan, farkındalık yaratmak için dikkat çekmişti. Bazı çevreler Türkdoğan’ın Bahçeli ile yaptığı paylaşımdan rahatsız olduğu gerekçesiyle genel merkeze şikayet edilerek üzerinin çizildiği iddia ediliyor.