Evli, 2 çocuk babası ve Alanya’nın köklü Kahya ailesinin veliahdı 34 yaşındaki Mustafa Kemal Kahya, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Antalya Milletvekili aday adaylığı başvurusunu dün itibariyle parti genel merkezine sundu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Kahya, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde CHP Antalya Milletvekili aday adayı oldu.

KAHYA, MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKAR AİLE MENSUBU

CHP’nin genç ve çalışkan sürpriz aday adayı Kahya, milliyetçi muhafazakar bir aile yapısıyla tanınan amcası turizmci, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya eski İlçe Başkanı ve Alanya Belediye eski meclis üyesi Latif Kahya’nın yeğeni.

KAHYA "HAT TRİCK" YAPMIŞ

Alanya’nın sürpriz CHP’li aday adayı Kahya, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için yaptığı Milletvekili aday adaylığı için CV’sinde yer alan eğitim bölümüne sırasıyla Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakülteleri ve halen Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin Yönetici Yüksek Lisans bölümü öğrencisi olduğunu yazdı. Kâhya, genç yaşına rağmen bitirdiği üniversitelerle bildiği 3 yabancı dil olan Rusça, İngilizce ve Almanca ile hat-trick yapmış.

KAHYA ALANYA İÇİN VARIM

Alanya’nın yardımseverlik ve cömertkar ailesinin evladı Mustafa Kemal Kahya,“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Antalya Milletvekili Aday Adaylığımı CHP Genel Merkezimize yapmış bulunmaktayım. Tüm yoğunluğa rağmen sabırla özlemle ve itinayla çalışarak kayıt kabulünde görev alan gönüldaşlarıma da ilgileri için teşekkür ederim. Milletvekili seçilirsem, Alanya için çok çalışarak çok üreteceğimizden kimsenim şüphesi olmasın. Alanya için var gücümüzle TBMM mücadele edeceğim” dedi.