Alanyalı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, Türkiye'nin ve Alanya'nın gururu olmaya devam ediyor. Dünya çapındaki bilimsel başarılarıyla sık sık gündeme gelen Alanay, bu kez The AD Scientific Index tarafından alanında 'Türkiye'deki En İyi Bilim İnsanı' olarak gösterildi. Alanay, bu gelişmeyi sosyal medya hesabından "AD Scientific Index sıralamasında Ortopedi ve Travmatoloji'de Türkiye'deki en iyi bilim insanı olduğumun ve Medikal ve Sağlık bilimlerinde son 6 yıldaki en iyi bilim insanı sıralamasında Türkiye’de 260. sıraya yerleşmenin gururunu sizlerle paylaşmak istedim" mesajıyla duyurdu.

20 BİNİN ÜZERİNDEKİ İSİM ARASINDA 260'INCI

Medikal ve Sağlık bilimlerinde son 6 yıldaki en iyi bilim insanı sıralamasında Türkiye’de 260. sıraya yerleşen Alanay, bu başarıyı 20 binin üzerindeki bilim insanı arasında yakaladı.

THE AD SCIENTIFIC INDEX NEDİR?

Bilim insanlarının bilimsel değerli makaleler yayınlamadaki üretkenliğini ülke, üniversite ve alan olarak listeleyen The AD Scientific Index, çalışmalarını 256 branş, 19 bin 300 istihdam kurumu, 216 ülke ve 10 bölgede yürütüyor.