Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili ve Başkan Adayı Ali İhsan Özdemir, esnafın krediye erişiminde engel teşkil eden "SGK ve vergi borcu yoktur" şartına tepki gösterdi. Özdemir, borcunu yapılandıran esnafın da kredi kullanabilmesi için acil düzenleme çağrısında bulundu.

ESNAFIN NEFESİ KESİLMEMELİ

Alanya Karikatür Yarışması’na başvurular sürüyor
Alanya Karikatür Yarışması’na başvurular sürüyor
İçeriği Görüntüle

Özdemir, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri üzerinden kullandırılan kredilerde borç şartının katı uygulanmasının esnafı sistem dışına ittiğini belirtti. Artan işletme giderleri nedeniyle esnafın zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Özdemir, şu önerilerde bulundu:

  • Yapılandırma Şartı: Borcu olan ancak borcunu resmi olarak yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyen esnaf krediye ulaşabilmeli.
  • Adil Sistem: "Borcu yoktur" şartı yerine "Borcu yapılandırılmıştır ve ödemeleri düzenlidir" kriteri getirilmeli.
  • İstihdam Vurgusu: Katı kuralların işletme kapanmalarına ve istihdam kaybına yol açabileceği uyarısı yapıldı.

"Kredi, rahat olanın değil, ayakta kalmaya çalışanın ihtiyacıdır" diyen Özdemir, esnafı yormayan, adil bir kredi sistemi için konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.