Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçen hafta yaptığı açıklamada şirket personellerinin maaşına 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan % 34’lük maaş zammına ilave olarak % 18 ek zam yaptıklarını, böylece Ocak ayından bu yana personellerin maaşına % 112,66 artış gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak

Başkan Yücel’in bu açıklaması, sadece iki ay önce, geçen Haziran meclis toplantısında, Alanya Belediye Meclis Üyesi, CHP’li İç Mimar Nazmi Zavlak’ın, “Belediye personeli zam bekliyor” sözlerini akıllara getirdi. Alanya Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Haziran meclis toplantısında yaptığı konuşmada, belediye çalışanı 2650 personelin sesi olmuş, Başkan Yücel’e seslenen Zavlak, “Bütçeye var ama personele yok” demişti.

Alanya Belediyesi’nde çalışan yüzlerce personele sahip çıkan Zavlak, yaptığı konuşmada, Alanya Belediyesi bünyesinde çalışan parkomatçılara asgari ücretten verilen maaşın yanı sıra, günlük 15 TL yemek parası verilmesini gündeme getirmişti. Zam konusunu cesurca gündeme taşıyan ve ilk işaret fişeğini ateşleyen CHP’li Nazmi Zavlak’a ise çok sayıda belediye personelinin teşekkür mesajları attığı öğrenildi.

Zavlak, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Personelimize yüzde 18 zam hayırlı olsun. Haziran meclisinde dile getirmiştik. Haziran ayı meclis toplantısında “Bütçeye var ama personele yok” deyip, canla başla çalışan ama istediği zammı bir türlü alamayan cefakar personelimize sahip çıkma adına, Alanya Belediyesi bünyesinde çalışan parkomatçılara asgari ücretten verilen maaşın yanı sıra, günlük 15 TL yemek parası verilmesini de gündeme getirmiştik.

Alanya Belediye Başkanı Sn. Adem Murat Yücel, geçen hafta yaptığı açıklamada, şirket personellerinin maaşına 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan % 34’lük maaş zammına ilave olarak % 18 ek zam yaptıklarını, böylece Ocak ayından bu yana personellerin maaşına % 112,66 artış gerçekleştirildiğini açıklamıştır. Sn. Yücel’i aldığı bu karardan ötürü tebrik ediyorum. Kamuoyuna ve medyaya da yansıdığı üzere, sadece iki ay önce, geçen Haziran meclis toplantısında söz almış, uzun süredir zam bekleyen 2650 personelin hislerine tercüman olup “Belediye personeli zam bekliyor” demiştik.

Başkan Sn. Yücel’e hitaben mecliste yaptığım konuşmada, belediye çalışanı 2650 personelin maaşlarının iyileştirilmesini talep ederek, ‘Hem bölgenin 2 milyar 500 milyonluk en büyük bütçeli belediyesi olduğunu söylüyorsunuz, hem de SGK’ya bile borcu ödeyemiyorsunuz. Bizlerden bütçeyi rahatlatmak adına ek bütçe talebinde bulunuyorsunuz. Bütçe rahatlıyor ama personelimiz hala sıkıntıda. Yatırım yapıyorsunuz ama personele bakmıyorsunuz. Belediye personeli maaşlarına acilen iyileştirme yapmanızı talep ediyoruz’ demiştik. Bugün gelinen noktada, Alanya Belediyesi personeline ‘gecikmeli de olsa’ yapılan maaş zammı için Alanya Belediyesi yönetimine teşekkür ediyor, yılın 12 ayı canla başla çalışan personelimize de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.”