Alanya’da Cumhuriyet Halk Partisi ve Antalya’da Büyükşehir Meclis Üyesi olan, zaman zaman ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevini de üstlenen Erkan Demirci’nin yayımlandığı mesaj şu şekilde;

‘’Sevgili Alanyalı hemşerilerim,

30.03.2014 ve 31.03.2019 tarihlerinde tarafıma 2 kez tevdi etmiş olduğunuz Alanya ve Antalya Büyükşehir meclis üyeliği görevlerim 31.03.2024 tarihi itibariyle sonlanacaktır. Bu süre içerisinde Antalya’da 7 yıl, Alanya’da ise 3 yıl Bayındırlık ve İmar komisyonlarında görev aldım. Gerek Alanya, gerekse Antalya belediye meclis toplantılarına neredeyse hiç kaçırmadan iştirak ettim. İlçemizin sorunlarını dile getirdim. Bana ulaşan ya da benim tespit ettiğim sorunlar için çözüm üretmeye, hizmet almaya çalıştım. Görev yaptığım 10 yıllık süre içerisinde hiç şüphesiz ki yapılan ve yapılamayan pek çok iş oldu. Yapılanları ve yapılamayanları sizlerin takdirine bırakıyorum. Yapılan hizmetlerin ve yaşanan güzelliklerin asıl sahibi sizlersiniz. Şahsım açısından en önemli güç kaynağı olan sevgi ve güveninizi hep hissettirdiğiniz için yürekten teşekkür ederim. Unutulmamalı ki şehre hizmette aslolan kişiler değil, değerlerdir. Hukuka dayalı, yaşanabilir planlı, kurallı ve kimlikli kent olgusu hepimizin ortak paydasıdır. Önemli olan şehirde iz bırakabilmektir.

Değerli hemşehrilerim;

Bana tevdi etmiş olduğunuz belediye meclis üyeliği görevini 10 yıl boyunca elimden geldiğince ifa etmeye çalıştım. Görev sürem boyunca birleştirici ve bütünleştirici olmaya, kırıcı ve ayrımcı olmamaya, partizanlık yapmamaya, tribünlere oynamamaya, bazı kişilerin dolduruşuna gelmemeye ve CHP ekibimle birlikte hareket etmeye özen gösterdim. Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde makamların gelip geçici olduğu, makamları değerli kılanın o makamı işgal edenin kişiliği olduğu bilinci ile hareket etmeye çalıştım. Kentimizin sorunlarıyla dertlendim, sizlerin Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinde sesi olmaya çalıştım. Kusurlarım ve yapamadıklarım da oldu. 10 yıl boyunca aktif siyasetin içinde olunca elbette zaman zaman polemikler de yaşadım. Olabildiğince kalp kırmaktan kaçındım, kavga etmekten kaçınmaya çalıştım, çok az da olsa yalanlarla iftiralarla, çamur at izi kalsın manevralarıyla da karşılaştım. Ancak partili partisiz çok büyük bir çoğunluğun takdirini kazandığıma inanıyorum. Şüphesiz hepimiz beşeriz. Hatasız olan ancak ve yalnız Yüce Yaradandır. Bugün itibariyle her girdiğim dükkânda, her gittiğim mahallede, her uğradığım sivil toplum kuruluşunda, caddede, sokakta, insanların bana samimi ve güler yüzlü davranması, yüzünü çevirmemesi, arkasını dönmemesi benim için sermayenin en büyüğüdür. 10 yıllık görev sürem içerisinde çok güzel günlerim geçtiği gibi üzüntülü günlerim de oldu. En çok üzüldüğüm konu ise kent disiplinin ve kimliğinin bozulması ve bunu defalarca uyarmama rağmen engelleyememek olmuştur. Umarım bundan sonraki süreçte Alanya’mızın kaybolan kent kimliği ve disiplini yeniden kazanılır, planlı kurallı bir Alanya yeniden inşa edilir.

31.03.2024 itibariyle aktif siyaseti ve belediye meclis üyeliğini kendi isteğimle bırakıyorum. Yeniden görev almama kararım sonrasında, Antalya Büyükşehir Belediye başkanım Muhittin Böcek’in, Alanya ilçe başkanım Bülent Kandemir’in, Alanya İlçe belediye başkan adayım Osman Tarık Özçelik’in, mensubu olduğum CHP ailemin ve partili partisiz birçok dostumun meclis üyeliği görevine devam etmem yönünde çok açık ve net mesajları oldu. Kendilerine hepinizin huzurunda bir kere daha canı gönülden teşekkür ediyorum. Belediye Meclis üyeliği görevi ebediyen yapılacak bir görev değildir. Siyasetçi arkadan gelecek gençlere imkân ve fırsat vermek adına oturduğu koltuğu zamanı gerektiğinde bırakmasını da bilmelidir.

Alanya’da tüm sportif faaliyetlere 2 isim bakacak Alanya’da tüm sportif faaliyetlere 2 isim bakacak

Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım;

Büyükşehir belediye Başkanım Sn. Muhittin Böcek’e

Tüm ilçe belediye başkanlarıma,

Tüm il, ilçe başkanlarıma, yönetimlerine ve milletvekillerime,

Belediye meclisi üyesi arkadaşlarıma,

Yol arkadaşlarım olan mahalle muhtarlarıma,

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi ve ASAT çalışanlarına,

Sivil toplum kuruluşlarına;

Esnaf ve işadamlarına;

Basın mensuplarına;

Ve gönlü zengin ve vefalı Alanyalı hemşerilerimin her birine yürekten teşekkür ediyorum.

Sözlerime şair Baki’nin aşağıdaki gazeliyle son verirken, varsa üzerimde olan bütün hakları helal ediyor, istemeyerek de olsa kırdığım ya da yanlış yaptığım herkesten helallik istiyorum.

Sevgilinin siyah saçları,

Hüma kuşunun kanadının talih bağışlayan gölgesi imiş.

Onun için o güzellik ülkesinin sultanı imiş.

Bir secde etmekle güneş gibi güzel yüzü altına dönüştü

Sevgilinin çevresinin toprağı nasıl bir kimya imiş

Yüksek sesini bu âleme Davut gibi sal

Çünkü bu gök kubbede baki kalan ancak hoş bir seda imiş.