Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar sulh hukuk mahkemelerini kilitledi. Dünya gazetesinden Hamide Hangül'ün haberine göre 2023 yılının ilk 6 ayında 47 bin kira tahliye davası açıldı. Yaklaşık 100 bin kadar da kira tespit davası açıldığı öngörüsünde bulunan gayrimenkul hukukçuları, mahkemelerin duruşma için en erken 8-9 ay, hatta bir yıl sonrasına gün verdiğini kaydetti.

"MAHKEMELER ÇALIŞAMAZ HALDE"

Gayrimenkul Hukuku Derneği (GHD) Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kira tahliye davalarının, 2022 yılının tamamında 22 bin olurken, bu yılın ilk 6 ayında 47 bine ulaştığına işaret etti. Kiraz, “Sadece ilk 6 ayda, bir yılda iki kat daha fazla tahliye davası açıldığı görülüyor. Bundan daha fazla, 100 bin kadar da kira tespit davası olduğu kanaatindeyim. Çok ciddi bir rakam. Mahkemeler zaten çalışamaz hale gelmiş durumda. Sulh hukuk mahkemelerinin kitlendiğini görüyoruz” dedi.

Emrah Yeşilkaya sektöre seslendi: "Kaliteli hizmet için farkındalık yaratmalıyız" Emrah Yeşilkaya sektöre seslendi: "Kaliteli hizmet için farkındalık yaratmalıyız"