Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Kaymakam Ürkmezer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin iradesine ve birlik beraberliğine prangalar vurmak isteyen hain terör örgütü FETÖ’nün devletimize ve milletimize yönelik yapmış olduğu darbe girişimi üzerinden 7 yıl geçti. Kudretini ve damarlarındaki asil kanı geçmişinden alan aziz milletimiz asırlar önce olduğu gibi yine aynı kararlılık ve azimle yaşadığı toprakları şanla şerefle koruyarak özgürlüğüne ve bağımsızlığına kimsenin pranga vuramayacağını FETÖ’nün hain darbe girişimini önleyerek tüm dünyaya bir kez daha haykırmış ve ispat etmiştir. Milli ve manevi değerleri uğruna istikbalini, özgürlüğünü ve bu uğurda canını vermeyi yüce bir paye olarak gören milletimiz darbe girişimi gecesi kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle tüm bireyleriyle tek vücut olup hain FETÖ terör örgütüne dur diyerek şehit kanlarıyla sulanan mukaddes vatanımıza sahip çıkıp hainlere geçit vermemişlerdir. Çanakkale Savaşı ile Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhu yaşatarak ecdadının o asil kanını taşıyan bu aziz millet bağımsızlığımıza ve istikbalimize karşı gerçekleşecek herhangi bir saldırıya geçmişte olduğu gibi bugün de def ederek bu mukkades vatanı payidar kılacaktır.

Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival

Bugün milletimizin tarihinde unutulmayacak unutulmaması gereken, unutturmayacağımız bir günün yıl dönümü. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli bir direniş örneğidir. Kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle kahramanlık destanının bir kez daha yazıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna her şeyini feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”