Ortaya çıkan yeni iddialara göre, hafta sonu tam karantina beklenirken, hafta içi ise saat 20.00 ile sabah saat 05.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor.

Pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısında yeni tedbirler masaya yatırılacak. Alınacak tedbirler içinde en merak edileni ise sokağa çıkma yasağı ile ilgili oldu. Hem bilim insanlarının hem de CHP ve İYİ Parti vaka sayılarının artması sonrası tam karantina uygulanması gerektiğini belirtirken, Kabine’den ise farklı bir karar çıkması bekleniyor.

İŞTE MASADAKİ YENİ ÖNLEMLER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden sokağa çıkma kısıtlaması kararı dışında başka yeni tedbirlerin de çıkacağı iddia edildi. Bunların arasında oteller, berber ve kuaförler ile tüm mekânların kapanması ve seyahat yasaklarının gelmesi bulunuyor. Büyükşehirlere giriş ve çıkışların kapatılacağı belirtilirken, havalimanlarının uluslararası uçuşlara kapanmasının da alınacak diğer önlemler arasında yer alacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

ETKİNLİKLER 3 AY SÜREYLE ERTELENDİ

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüsü salgınında yaşanan artış nedeniyle derneklerin genel kurulları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 3 ay süreyle tekrar ertelendiği belirtildi.