Gazipaşa'da bu yıl birincisi düzenlenen Gazipaşa Yağlı Güreşleri'nde sporcular; küçükler, yıldızlar, gençler, büyük orta, başaltı ve başpehlivanlık kategorilerinde kıyasıya yarıştı. Güreşlere yaklaşık 700 pehlivan katıldı. Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Gazipaşa Yağlı Güreşleri'ne Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İyi Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, milletvekili adayları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

BAŞPEHLİVAN İSMAİL ERKAL OLDU

Çekişmeli geçen müsabakaların sonunda rakibi Mustafa Taş'ı yenen İsmail Erkal, 1. Gazipaşa Yağlı Güreşlerin Başpehlivanı oldu. Güreşlerin sona ermesinin ardından dereceye girenlere madalyaları ve ödülleri takdim edildi. İlginin yoğun olduğu güreşlerde ağalık ihalesini ise 2 milyon TL ile Gazipaşalı İş İnsanı Ramazan Yıldırım kazandı. Başpehlivanlığı kazanan İsmail Erkal, organizasyonu yapanlara teşekkür etti.

YAĞLI GÜREŞLERİMİZİ HER YIL DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Avrupa hareketlilik haftası etkinliklerle kutlanıyor Avrupa hareketlilik haftası etkinliklerle kutlanıyor

Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlere vatandaşların yoğun bir katılım sağladığını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise " Bugün ilçemizde ilk kez yağlı güreş organizasyonu gerçekleştirdik. Yoğun katılımlı bir etkinlik oldu. Güreş organizasyonumuzu her yıl düzenleyerek gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Ata sporumuza önem veriyoruz. Başpehlivanımız İsmail Erkal başta olmak üzere güreşlerimize katılan bütün güreşçilerimizi tebrik ediyor, güreş organizasyonumuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.