Uluslararası Havaalanı’yla, yüksek tarımsal potansiyeli, arkeolojik zenginlikleri ve coğrafi konumuyla Gazipaşa’nın oldukça önemli olduğunu dile getiren Özgenç, şu ifadelere yer verdi:

Bu kadar önemli bir konuma sahip olan ilçemiz ne yazık ki Kadastro Hizmetleri konusunda bazı sıkıntılar yaşamaktadır. İlçemizin sahip olduğu iş potansiyeli neredeyse Manavgat ilçesini geçmiş durumdadır. Ancak ne yazık ki KADASTRO hizmet birimimizin bir binası bile yoktur. Teknik personel Alanya’dan buraya gelmek zorundadır. Zaten Alanya başlı başına yüksek iş potansiyeline sahipken, orada çalışan personel Gazipaşa içinde zaman ayırmak zorunda kalmaktadır. Bu yüzden hem Gazipaşa’da hem Alanya’da çalışmalar zorlu bir şekilde ve fedakarlıkla yürütülmektedir.

Bu güne kadar bir çözüm getirilir ya da yetki sahipleri harekete geçer ve geçmelidir düşüncesi ile sessiz kalmayı tercih ettim. Ancak vatandaşların yaşadığı sıkıntının giderek artması karşısında daha fazla sessiz kalamazdım.

Belediye Başkanı olduğum 2004-2014 yılları arasında hiçbir siyasi komplekse kapılmadan, İktidar partisi olan AKP ilçe Başkanları ile birlikte ilçenin tamamını ilgilendiren ve merkezi Hükümetin sorumluluğu altında ki hizmetlere Gazipaşa’mız adına katkı verdim. CHP’li ve farklı bir partinin belediye başkanı olarak işbirliği ortamı oluşturduk ve ilçemizin çok önemli problemlerini çözdük.

Örneğin Hükümet konağının alt katında merdiven altında hizmet veren Gazipaşa Adliyesini ilçenin en güzel noktasına taşıdık. Nasıl mı? 3194 sayılı yasanın 18.madde uygulaması ile mülkiyet sorununu çözerek, Meclis kararımızla birlikte, Adliye Binası alanını Adalet Bakanlığına ÜCRETZSİZ tahsis ettik. O gün AKP yöneticileri ile birlikte Ankara’ya giderek mülkiyet sorununu çözdüğümüzü ve derhal Adalet Sarayımızı istediğimizi belirttik. Sonuç ne? Şimdi ilçemize yakışır bir adalet sarayımız bulunmaktadır.

Yine geçlerimiz için Pazarcı mahallesinde Kapalı spor salonunu ilçemize kazandırdık. Bunu da CHP’Lİ Belediye yönetimi ve AKP’li yöneticilerle birlikte ilçemiz için hareket ederek başardık. Yine 3194 Sayılı Yasanın 18.maddesi sonucu elde ettiğimiz 6 dönümlük Kapalı spor salonu alanını, Anaokulu alanını, Kültür Merkezi Alanını, Sosyal Bilimler Lisesi alanını (sonradan Zeliha Tuncer İmam Hatip lisesi yapıldı) Belediye olarak Kamuya kazandırdık ve iktidar tarafından da binaları yapılmış oldu.

Bu iş birliği anlayışı ile birlikte ilçemize şimdi daha fazla saymak istemediğim birçok kalıcı hizmet kazandırdık. Yine O zamanlarda Alanya Kadastro Müdürü olan Sayın İsmail Kasapla birlikte ilçemize bağımsız bir TAPU-KADASTRO BİNASI kazandırmak için İSTİKLAL Mahallesinde Maliye Hazinesine ait bir parsel üzerinde çalışma yaptık. Hatta binanın ruhsatı tarafımdan onaylandı ve inşaat başlama aşamasına getirilmişti.

Ne yazık ki bu hizmet bu güne kadar tamamlanmamıştır. Yukarıda bahsettiğim gibi Gazipaşa önemli bir ilçedir. Ve bu ilçe hizmetin en iyisi ve kalitelisini hak etmektedir. Başka ilçelerin gerisinde kalmak hele hele imkanlar varken bize yakışmamaktadır. Gazipaşa işlem hacmi açısından Bağımsız bir TAPU-KADASTRO binasını ve personelini hak etmektedir. Bu çerçeve de AKP ilçe Başkanı Sayın Ali Doğan’ın iktidar partisinin ilçede ki temsilcisi olarak olaya el atması ve bu sorunu çözmesi gerekmektedir. Ben Sayın Ali Doğan’ın da içtenlikle bu konuya yaklaşacağına inanıyorum.