2022 Nisan Ayı’nda açılışı gerçekleştirilen Gazipaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi’nde sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri hızlı bir şekilde devam ediyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun yerel yönetimlere vermiş olduğu sorumluluklar çerçevesinde Gazipaşa Belediyesi’nin Veteriner İşleri Birimi; 1 veteriner hekim, 1 yardımcı personel, 1 hayvan koruma personeli ve 1 saha personeli ile ayda ortalama 190 hayvanın bakım ve tedavileri için hizmet veriyor.

SOKAKTAKİ SEVİMLİ DOSTLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Gazipaşa Belediyesi her alanda hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapmaya devam ettiklerini ve her zaman sokak hayvanlarının yanında olduklarını söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun yerel yönetimlere vermiş olduğu sorumluluklar çerçevesinde Belediyemizin Veteriner İşleri Birimi; 1 veteriner hekim, 1 yardımcı personel, 1 hayvan koruma personeli ve 1 saha personeli ile ayda ortalama 190 hayvanın bakım ve tedavileri için hizmet veriyor.  Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimize gelen sevimli dostlarımızın medikal tedavileri yapılıyor, sağlığına kavuşan can dostlarımızın büyük bir kısmı sahiplendiriliyor. Her zaman sokaktaki canlarımızın yanında olmaya, onların bakım ve tedavilerini özenle yapmaya devam edeceğiz. Özverili çalışmaları için ekibimizi tebrik ediyorum.” dedi.

VETERİNERLİK BİRİMİ İYİLEŞTİRMEYE VE SAHİPLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

2022 Nisan ayı itibarı ile Veteriner İşleri Birimine 882 ihbar geldiğini, bu ihbarları mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat, “  Bu kısa sürede Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimize 843 can dostumuz giriş yaptı, toplamda 252 operasyon gerçekleştirdik. Merkezimizde çeşitli sebeplerle yaralanan hayvanlar için; bacak ampütasyon, kuyruk ampütasyon, diş çekimi ve bağırsak anastomozu gibi tıbbi müdahale gerektiren işlemleri titizlikle yerine getiriyoruz. Hayvan popülasyonunu kontrol altında tutmak için açılışımızdan bugüne kadar 128 kedi ve 49 köpek kısırlaştırdık. Ayrıca trafik kazası, zehirlenme, deri hastalıkları, solunum sistemi ve sindirim sistemi enfeksiyonları gibi pek çok sorunla merkezimize gelen sevimli dostlarımızın medikal tedavileri yapıyoruz. Sağlığına kavuşan can dostlarımızın büyük bir kısmı sahiplendiriyoruz ve tedavisi biten sokaktaki dostlarımızı yaşadıkları ortama geri bırakıyoruz. Her zaman ilçemizdeki sokak hayvanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.