Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği,  ilçeye Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Gazipaşa isminin verilişinin 100. Yılı ile 12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivaline ilgi çok büyüktü. Festival genel olarak oldukça yoğun ilgi görürken, 22 Ekim Cumartesi günü akşamı ünlü sanatçı Edip Akbayram konseri ile taçlandı. Gazipaşa isminin verilişinin 100. Yılına daha özel ve anlamlı olan Edip Akbayram konserinde gelen misafirler sanatçıya şarkılarında eşlik etti.

SERHAN ASKER’LE GÖRKEMLİ HATIRALAR PROGRAMI GAZİPAŞA’DAYDI

100. yıl coşkusu üç gün devam eden festivalin son gününde ünlü televizyoncu Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz konuk oldu. 23 Ekim Pazar günü Halk Tv’de canlı yayınlanan ünlü televizyoncu Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar programına, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile birlikte Belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, televizyon programcısı Metin Uca ve müzisyenler Soner Olgun ve Gülay konuk oldu. Programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Gazipaşa’dan ve Cumhuriyet’ten sohbet edildi. Halk Tv’de canlı yayınlanan program, çekimi yapılan Atatürk Parkında canlı canlı izlemeye gelen misafirler hariç televizyon ve sosyal medyadan da oldukça büyük ilgi gördü. Programa katılan misafirlerin sosyal medya hesaplarına binlerce beğeni ve yorum geldi. Herkes tarafından takip edilen program ile Gazipaşa, tüm Dünyaya tanıtıldı.

SOSYAL MEDYADA GAZİPAŞA’YA BÜYÜK İLGİ

Görkemli Hatıralar programı sunucusu Serhan Asker, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk, ünlü televizyoncu Metin Uca, sanatçılar Soner Olgun ve Gülay’ın sosyal medya hesaplarına gelen ve beğenilerin sunulduğu yorumlardan bazıları ise şöyle;

Kenan Özdemir

Dünya bir kez daha Gazipaşa farkıyla insanımızı, sıcaklığını, kültürümüzü görmüş oldu. Teşekkürler Gazipaşa'm! Teşekkürler Gazipaşa Belediye Başkanım! Yine teşekkürler programa katkı sağlayan Belediye çalışanları…

Birsen Alataş

İzledim. Belediye başkanını kutlamak gerek asildi. Sümerolog eşinin de oynadığı mavili folklor ekibi de ayrı güzeldi. Program çok keyifliydi. Millet deniz gördü, coğrafya gördü, bağ bahçe tropikal meyveleri gördü.. konuklar mutlu oldu. Canlı yayında muz, passiflora yiyen Metin Uca yine gel.

Adil Parlak

Bugünkü Görkemli hatıralarda Gazipaşa ne de güzelmiş Allah’ım dedik. Hele folklorüyle övünç duyduk. Başarılar herkese.

Kazım Akartuna

Güzel ilçeye Gazi adının veriliş yıldönümünde Yörükler diyarına selam olsun.

Aysun Çakı

Yine çok güzel bir program seyrettik daha coşkuluydu bence. Atatürk’ün adını verdiği Gazipaşa’da ve Akdeniz’de festival haftasında harikaydı. Önce siz olmak üzere emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Sayın Metin Uca’da renk verdi.

Dr. Metin Tulga

Gazipaşa’ya hoş geldiniz. Eşimin memleketi Gazipaşa’ya yerleşmiş ve buraya hizmet vermiş bir doktor olarak Gazipaşa’yı ve Gazipaşalıları çok seviyorum. Atatürk’ün adını alan kentin 100. Yılı kutlu olsun diyoruz. Değerli konuklarımıza da sevgiler ve selamlarımızı gönderiyoruz.

Vedat39

Selamlar Lüleburgaz’dan iyi pazarlar iyi yayınlar, Belediye başkanı başta olmak üzere tüm Atatürk sevdalısı yüreklere.

Havva Öğütmen

Almanya’dan izledim harikaydınız sayın başkanım ülkemizin güzelliklerine doyum olmaz hele de Akdeniz’in zümrüt şehri Gazipaşa ben Anamurlu olmama rağmen Akdeniz de şehirler kasabalarda benim için bir nimettir saygılarımla selam olsun sizlere selam olsun ülkemize.

Yuva Mobilya Seyfeliler

Sevgili başkanım Gazipaşa’mızın tanıtımına büyük katkısı olan böyle bir organizasyonu yaptığınız için size ne kadar teşekkür etsek azdır muhteşem bir program.

Kerimeozcnbekar

Başkanım tebrik ediyorum. Muhteşem bir organizasyon olmuş. İyi ki varsınız.

Mesut İzgili

Günaydın sevgili Serhan. Bugün Gazipaşa’da Görkemli Hatıralar Atatürk, Cumhuriyet, Milli Mücadele… sanat ve doğa kokuyor! Sayın Başkana ve bize derin coşkular yaşatan tüm Cumhuriyetçi aydınlara; Gazipaşalılara Atatürk’ün Başkenti Ankara’dan coşkulu selamlar…

Ranili00