p>Son günlerde Alanya gündemi yaklaşan seçimler haricinde Alanya Limanı ve Alanya Balıkçı Barınağıyla uğraşıp duruyor. Sn Av. Halime Şenli hanımefendi bireysel duyarlılığıyla konuyla ilgileniyor.
Kendisine destek olan birçok Alanya severle konuyu gündeme taşıyor gündemde tutuyor.
Öte yandan Kent Konseyinin başkanı Sn. Nurhan Özcan konuyu ele alarak kamuoyunun dikkatini talep ediyor.
Tüm bu gelişmeler sevindirici toplumsal duyarlılık adına ümit verici gelişmeler. Bu duruma sevinmemek destek vermemek mümkün degil. Duyarsız toplumlar her türlü degerlerinin göz göre göre ellerinden kayıp gittigini kaybettiklerini fark ederler ancak geç kalmış olurlar.
Adamlar Üsküdar'ı geçmiş olurlar bizde arkasından bakar dururuz.
Alanya Limanı halka kapatıldığında ne oluyor bu böyle olur mu yapılan yanlıştır. Alanya'nın nefes alma noktalarından olan bu tesis nasıl olurda halka kapalı hale getirilir burası ivedilikle açılmalıdır dedigimizde destek olmayanlar o gün sarı öküzü teslim ettiler. Şimdi de Balıkçı Barınagı aynı gerekçelerle adeta mayınlı alan haline getiriliyor halkın kullanımına kapatılıyor.
Taviz taviz doğurur bizler, Alanya Limanı güvenlik gerekçesiyle kapatılırken ağzımızı nasıl açmadıysak bugünde hemen hemen aynı durumda bir davranış sergileyerek oluşan olumsuzluklara seyirci kalmaktayız. Nereye kadar bilemem.
Antalya milletvekili adaylarından eski Ulaştırma Bakanı Sn. Lütfi Elvan bey ve beraberindekiler otobanı yapıyorlar çevre yolunu bitiriyorlar havalanını büyütüyorlar THY uçuşlarını düzenliyorlar da neden Alanya'nın bu en müstesna noktasına hiç el atmıyorlar. Haydi birde buraya bir el atında Alanya duyarlılığınızı Alanya sevginizi  bizde görelim.
Meydanın tam ortasına konuşlandırılmış olan Atatürk anıtının etrafı Otopark olarak kullanılınca garip bir durum ortaya çıkıyor anıt otopark gözetçisi gibi kalıyor.
Etrafına inşa edilmiş garip yapılar denizden Alanya silüetini olumsuz etkiliyor ve hiç hoş olmayan bir görüntü sergiliyor.
İstanbul tarihi yarım ada silüeti etkileniyor diye gökdelenler yıkıma zorlanırken sevinen bizler Alanya söz konusu olunca neden duyarsız kalırız bilmem.
Alanya kalesi sınırlarına çivi çaktırmayan herşeyi kilitleyen Antalya Anıtlar Kurulu acaba bu bölgeye neden duyarsız kalıyor anlamak mümkün değil. 
Yolcu Salonu diye bir demir yığını restaurant diye hergün büyüyen bacasıyla Kızıl Kuleyi yaga bulayan bir yapı büfe diye adlandırılıp her geçen gün işlevi değişen bir yapı ve daha neler. 
Alanya'mızın bu bölgesi acilen ele alınmalı planlanmalı projelendirilmeli ve Alanya denince ilk akla gelen bu bölge herkesin takdirini kazanan beğenisini toplayan ve herkese açık rahatça gezilebilen bir alan olarak düzenlenmelidir.
Alanya Limanı özelleştirmesi sonrasında sarı öküzü teslim edenler durumu tekrar ele alıp düzeltmeli sarı öküzü geri almalıdırlar.