Haber - Yüksel SOYLU

Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda Türk hacı adaylarına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi  2019 yılı Hac Organizasyonu kapsamında da bütün alanlarda üst düzey hizmet verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı; sağlık hizmetlerinden iaşe ve yemek hizmetlerine, konaklama hizmetlerinden otellere ve ibadet mekânlarına intikallere, ayniyattan kargo işlemleri ve acentelere varıncaya kadar, hacı adaylarının huzurla ibadetlerini yapabilmeleri için gece gündüz demeden mesai harcadı.

Diyanet, hacıların hac ibadetini manevi bir yenilenme fırsatına dönüstürebilmek, hac yolcularının ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir șekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için onlara, yolculuk öncesinde olduğu gibi yolculuk esnasında da eğitim, bilgilendirme ve irșat seminerleri yaptı.

Liyakatli görevliler öncülüğünde Mekke-i Mükerreme’de Peygamber Efendimizin (s.a.s) doğduğu ev, Cin Mescidi, Cennetü’l Mualla Kabristanı, Nur Dağı, (Hira Mağrası), Sevr Dağı ziyaret edilirken;

Medine-i Münevvere’de ise Yedi Mescitler, Kıbleteyn Mescidi, Kuba Mescidi, Cennetü’l Bakî Kabristanı, Uhud Şehitliği ziyaret edilen yerler arasındaydı.

Türk hacı adayları ise verilen hizmetlerden oldukça memnun olduklarını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkürlerini ilettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca giden son hac kafilesinin ise birkaç gün içerisinde yurda dönmesi bekleniyor.