Alanya’nın bölgede bakir kalmış tabiat harikalarından birisi olan İncekum Orman Kampı’nın yarısını 2015 yılında alarak 5 yıldızlı lüks otel yapan Gür ailesinin 18 Nisan’da kapasite arttırım toplantısı yaparak İncekum Orman Kampı’nın tamamını ele geçireceği iddia edilmişti.

Alanya’nın bakir kalmış nadir tabiat varlıklarından birisi olan İncekum Orman Kampı’nın ele geçirileceği iddiasına vatandaşlar büyük tepki gösterirken, Alanya’daki hiçbir siyasinin ve sivil toplum örgütü temsilcisinin tek kelime açıklama yapmaması ise dikkat çekiyor.

Yaşanan süreci değerlendiren Gelecek Partisi’nin eski İlçe Başkanı Avukat Mevlüt Çakan, İncekum Orman Kampı’nın yarısını 9 yıl önce ele geçiren ve 5 yıldızlı lüks otel yapan Gür ailesinin bu kez ÇED Tiyatrosu için düğmeye bastığını iddia etti.

Mevlüt Çakan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İNCEKUM TABİAT PARKI – ÇED TİYATROSU

Perşembe günü Avsallar Mahallesi’nde bir ÇED tiyatrosu düzenleneceği duyuruldu. Öncelikle kamuoyunda yanlış tartışılan 3 husus var. ÇED raporu ile kapasite artışına gidilecek alan hali hazırda vatandaşın kullandığı günü birlik alan değil. Zaten 49 yıllığına ihale edilen alanda kapasite artışı ile ilgili.

Siz Perşembe günkü toplantıda halkın görüş ve önerileri alınacak, ÇED Raporu düzenlenecek, sonra inşaat yapılacak diye düşünüyorsunuz. Değil mi? Öyle değil?

Alanyalı öğrenci 18 yaşında kansere yenildi Alanyalı öğrenci 18 yaşında kansere yenildi

Zaten 2012 yılında inşaat sırasında fazladan yapılmış olan 110 oda ve 65 odalık personel lojmanının otel odasına dönüşümü için ÇED raporu alınacak.

Boşuna demedim tiyatro diye. Elin oğlu zaten 12 yıl önce yapmış kapasite artışını şimdi onun ÇED raporunu alıyorlar.

Öyle hızlı inşaatçı ki ÇED raporu yetişememiş hızına.

Böyle bir düzende hangi demokrasiden ve cumhuriyetten bahsedeceğiz. Vatandaş sürekli olarak ormanı hükümet iç etmesin diye bekçiliğini mi yapacak? Ormanı asıl koruması gereken devletten koruyoruz.

Tuz koktu başka diyecek birşey yok.

İlgilenenler için ÇED başvuru dosyasını göndereceğim.”