HABER – Hasan KAYA

Bu konuda bilgi veren Başkan Yılmaz, “Sanırım bu haberi yazan gazeteci arkadaş bazı konuları bilmiyor ya da biliyor ve bilmezden geliyor. Arıtma tesisinin belediye ile hiç bir ilgisi yok ve burası tamamen Antalya Su ve Su İdaresi olan (ASAT) birimine bağlı bir tesistir. Bu nedenle belediye olarak bizim arıtma tesisine müdahale etme gibi bir şansımız yok. Bu konuda herhangi bir şikayet geldiği zamanda biz belediye olarak hemen Konuyu ASAT yetkilerine bildiriyoruz” dedi.

ASAT müdürlüğünde ilçede belirli bölgelerde kanalizasyon çalışmaları yapacağını ve Covid-19 vakası yüzünden onların da çalışmalarının yavaşladığını belirten Başkan Yılmaz, “Sanırım onlarında kendisini göre projeleri var hatta sanayi sitesinin kanalizasyon şebekesine başlayacaklar daha orada bile bir çalışma yapamadılar. Sanayi bölgesinin kanalizasyon çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağı bilgisi geliyor, bu konuda en büyük sorun ise sanayide yaşanıyor.” diyerek bu konuda yetkili kurumun tamamen ASAT müdürlüğü olduğunu söyledi.

“AŞIRI BİR KOKU SÖZ KONUSU DEĞİL”

Gazipaşa'nın Bakılar mahallesindeki Atıksu arıtma tesisi ile ilgili görüştüğünüz Antalya Gazipaşa ASAT yetkilileri artırma tesisinin geçe gündüz demeden çalıştığını, çaya akan atık suyunda temiz bir şekilde arıtmadan geçirildikten verildiğini belirterek insan sağlığını etkileyecek hiç bir sorunun bulunmadığını ifade ettiler. Vidanjör kamyonu Arıtmaya foseptik boşaltırken bazen hafif şekilde koku olduğunu vurgulayan ASAT yetkileri, “Bu sorunu da çözeceğiz diyerek arıtma tesisinin abartıldığı gibi çevreye kesinlikle koku yapmadığını vurguladı.