ÖZEL HABER - Gazete ALANYA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz aylarda bir araya gelerek, 2024 yerel seçimlerine dair stratejileri ele almıştı. İki parti kurmaylarının kafa kafaya verdiği anlaşmanın sonuna gelindiği öğrenildi. Buna göre Ankara’nın en büyük İlçelerinden 694 bin 350 seçmene sahip Keçiören Belediyesi’nin adayı MHP, Alanya Belediyesi ise AK Parti ile seçime girecek.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI ALTINOK GERÇEK BİR MHP’Lİ

Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu Yaz Kur'an kurslarında detaylar belli oldu

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ak Parti’den aday olan ve aldığı % 63,65 oyla Keçiören Belediye koltuğuna oturan Başkan Turgut Altınok, siyasi hayatına Ülkü Ocakları'nda başlamış, 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenmişti.

ALANYA - KEÇİÖREN TAKAS YAPACAK

Ankara’nın Keçiören ilçesi metropol ilçe belediyeleri arasında nüfus bakımından en büyük ilçe konumunda yer alırken, bilindiği gibi 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği Seçimlerinde Ak Parti Alanya’dan %30.62 oranla 60.902 oy almış, MHP ise %11.38 oranla 22.604 oy almıştı. Bu rakamlara göre 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak hakkını Alanya ile Keçiören’in takas edeceği gelen haberler arasında yer alırken, Cumhur İttifakı’nın Alanya adayının Ak Parti’den olması kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre Ak Partili Altınok, önümüzdeki seçimlerde MHP'den, Alanya Belediyesi ise Toklu ile Ak Parti'den seçmenin karşısına çıkacak.

AK PARTİ’Lİ TOKLU, HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Partisindeki 6.5 yıllık İlçe Başkanlığı görevini Alanya Belediye Başkan Adaylığı için bırakan Yüksek Mimar Mustafa Toklu, 22 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar aday adaylığı başvurusunu yapıp, dosyasını İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı’ya teslim edecek.

Partisine 20 bin TL bağışta bulunacak olan Toklu’nun elektronik ortamda yapacağı başvuru sonrası parti binasında mini bir tören yapıp, vatandaşlara neden aday olduğunu da açıklayacağı bildirildi. Toklu’nun aday adaylığı için partisinin Genel Merkezinden de onay aldığı öğrenildi. Bu bekleme sürecini çok iyi değerlendiren AK Partili Mustafa Toklu, vatandaşlarla bir araya gelerek gece gündüz harıl harıl çalışmaya devam ediyor.