Emeklilere zam şoku: Alanya’dan '12.500 TL yeterli değil' açıklaması Emeklilere zam şoku: Alanya’dan '12.500 TL yeterli değil' açıklaması

Erdem, 4 Mayıs’ta Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’ne katıldıklarını hatırlattı. Bu organizasyona Türkiye’den katılan tek oda olarak, Bakan Şimşek’e Alanya’nın genel ekonomik sıkıntılarını ve taleplerini ilettiklerini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde Bakan Şimşek’i ziyaret edip daha kapsamlı bir rapor sunma sözü aldıklarını ifade etti.

ALTSO Başkanı Erdem, Göç İdaresi Başkanlığı ile sürekli istişare halinde olduklarını da paylaştı. Göç İdaresi Başkanlığı’nın çözüm odaklı yaklaşımlarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Turizmden girdisi olan bazı ülkelerin ikamet ve vize uygulama modellerini incelediklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını anlattı. Geçici süreyle örneğin 6 aylık bir vize veya ikamet verileceğini, bu süreçte toplanan verilerle yeni bir kanuni düzenleme yapılacağını aktardı. Ancak, sürekli değişen vize ve ikamet kurallarının güven ortamını zedelediğini vurguladı. Bu değişikliklerin gayrimenkul ticaretini olumsuz etkilediğini belirtti ve daha istikrarlı bir yaklaşımın önemine dikkat çekti. Bölgenin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaların yapılmasını umut etti.