Karadağ’ın gözde turizm kenti Budva’da aralarında çok sayıda Alanyalının da yer aldığı Türk ve Rus yatırımcılar mülklerini satışa çıkarıyor. Yükselen konut arzı sonrası piyasadaki dengeler değişirken kiralık daire fiyatlarında sert gerileme kaydedildi.
KİRALARDA 200 EUROYA VARAN DÜŞÜŞ
Piyasaya hızla yeni konutların girmesi özellikle kira fiyatlarını doğrudan etkiledi. Daha önce aylık 600-700 euro seviyelerinde kiracı bulan tek yatak odalı daireler 400-500 euro bandına kadar geriledi.
AYRILIKLARIN SEBEBİ: VİZE VE ARTAN MALİYETLER
Yaşanan hareketliliğin arkasında oturum şartlarındaki değişiklikler, olası vize zorunluluğu beklentileri ve artan hayat pahalılığı yer alıyor. Yaşanan bürokratik engeller ve belirsizlikler nedeniyle Karadağ’daki Türk nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin ülkeyi terk ettiği iddia ediliyor.





