Kaymakam Öztürk, ilk olarak 1993 yılında Bingöl'de şehit düşen kahraman askerimiz Murat Güney'in Alanya'da yaşayan kıymetli ailesini ziyaret etti. Şehidimizin annesi Rabiye Güney ve ablası Hatice Top ile bir araya gelen Kaymakam, devletin şefkatli elinin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, "Şehitlerimizin emanetlerine hizmet etmek, bizim için bir onur ve en asli görevimizdir" dedi. Ziyarette kendisine Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fatma Aksoy eşlik etti.
Ardından, Kaymakam Öztürk, 1.966 öğrenci kapasiteli KYK Alanya Erkek Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve Yurt Müdürü Metin Doğan'dan bilgi alan Kaymakam, yurdun çeşitli bölümlerini gezdi. Akşam yemeğini üniversite gençleriyle birlikte yiyen Kaymakam Öztürk, öğrencilerle sohbet ederek ihtiyaç ve taleplerini dinledi, eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Son olarak Kaymakam Şakir Öner Öztürk başkanlığında, ilgili kurumların katılımıyla "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, Cumhuriyet'in 102. yıl dönümünün Alanya'da coşkuyla ve güvenli bir şekilde kutlanması için yapılacak etkinlikler ve kurumlar arası görev dağılımı titizlikle planlandı.