43’üncü Turizm Haftası Alanya’da da kutlandı. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki kutlamalar safari ciplerinden oluşan kortejle başladı. Kutlamalara Alanya Belediye ile Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Bilal Korkmaz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, AKPAB Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile turistler katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan AKPAB Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, Türkiye’nin farklı kültürlerle zenginleşerek gelişmiş, insanlık tarihine damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısı olduğunu söyledi. Karanlıkoğlu, “Ecdadımız mimariden musikiye, görsel sanatlardan edebiyata kadar kültürün her alanında çok önemli eserler ortaya koymuştur. Bunlardan biri de mutfaklarımızdır. Bu büyük mirasa hakkıyla sahip çıkabildiğimiz söylenemez. Ülkemizin 2015 yılında en çok ziyaret edilen müzesi olan Ayasofya’ya 3,5 milyon ziyaretçi gelmiştir. Buna karşılık sadece Paris’teki Louvre Müzesi aynı yıl 9 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 54 ülkeden 116 şehir bulunuyor. Ülkemizden ise sadece, 2015 yılında Gaziantep, gastronomi alanında bu listeye girebildi. İnşallah Alanyamız gastronomi alanında hak ettiği yere yere gelir ve gelecektir ki buna inancımız tamdır” dedi.

“EN BÜYÜK İHRAÇ KALEMİ TURİZM”

ALTİD Başkanı Burhan Sili de, “Görünen o ki 2019 sezonu da olumlu geçecek. Şöyle bir şeyin altını çizmek istiyorum. Turizm Alanya adına ve Türkiye’nin geneli adına değerlendirildiğinde ekonomik anlamda olmazsa olmaz bir olgu. Birçok ülkenin farklı ihraç ürünleri, üretimleri söz konusuyken Türkiye’nin en büyük ihraç kalemi yerinde ihracat olarak değerlendirdiğimiz turizm. Çünkü geçen sene 40 milyon rakamını yakaladık. Bu sene 50 milyon rakamını hedefliyoruz. 2023 yılı itibariyle de 70 milyon turist 70 milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz” diye konuştu.

“ALANYA’YA DEFALARCA GELMESİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

TÜRSAB Alanya BTK Başkanı Bilal Korkmaz ise, “Alanya’ya gelen herkesi gönülden kucaklar, onların defalarca gelmesini sağlayacak bütün çalışmaları yapmamız gerekir. TÜRSAB olarak başta belediyemiz, kamu ve sektörün sahipleri ile birlikte bundan sonra bu 43’üncüsünü kutladığımız Turizm Haftası’nı yerinde bir şölene çevirerek daha da geliştirip dünyanın kabul ettiği yerinde tanıtımı gerçekleştirmemiz dileğiyle” ifadelerini kullandı.

“2019 SEZONUNA HAZIRIZ”

Alanya Belediye ile ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel de, “Turizm bölgemiz için olmazımız. Dünyada turizmi en iyi yapan ülkelerin başında geliyoruz. Coğrafyasıyla, tesisleriyle, kalitesiyle ve gastronomisiyle dünyada turizmi en iyi yapan ülkelerden birisiyiz. Bölgemizin de en büyük gelir kaynağı turizmden kaynaklanıyor. Hem yerel yöneticiler hem kamu kurum kuruluşları olarak 2019 sezonuna hazırız. Şu ana kadar gelen verilere de bakıldığında bu yıl turizmin çok daha iyi olacağı ve bunun yüreğimize bir su serptiğini biliyoruz” dedi. Kutlamalar halk oyunları gösterileri ile AKPAB tarafından hazırlanan yiyeceklerin sunulmasıyla devam etti.